DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Anneler Günü’nde Çorum’da şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada, ailelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Bu ülkenin sizlere borcu var. Bu borç, yalnızca sözle değil; adalet, hakkaniyet ve güçlü bir sahiplenmeyle ödenmelidir” dedi.
Babacan, Anneler Günü’ne özel programda, annelerinin doğum yeri olan Çorum’daki şehitliği ziyaret etti. Ziyaret sırasında okunan hatimlerin duasına katıldı ve şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Ayrıca, şehit ve gazi aileleri için düzenlenen etkinlikte, masaları gezerek ailelere çiçek takdim etti.
Babacan, annelere duyduğu saygıyı ifade ederek, “Başta aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, evlat acısı çeken tüm anneleri minnetle selamlıyorum. Sizin fedakârlığınız ve sevginiz, bu milletin hafızasında daima yaşayacaktır” dedi.
Sözlerine devam eden Babacan, “Bu ülkenin size borcu vardır. Bizim için önemli olan, her zaman yanınızda olan bir devlet anlayışıdır. Hiçbir annenin gözünde çaresizlik, hiçbir gazinin geleceğe dair kaygısı kalmamalıdır. Bunu gerçekleştirmek için buradayız” ifadelerini kullandı.
Babacan, şehit ve gazi ailelerinin haklarının farklı kurumlarca takip edilmesinin karmaşaya yol açtığını belirterek, “Amacımız, bu dağınıklığı ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın haklarına kolaylıkla ulaşmalarını sağlamaktır” dedi. Ayrıca, mevcut desteklerin yetersiz kaldığını vurgulayarak, bu desteklerin hayatın gerçekleriyle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Sözlerini sürdüren Babacan, “Devlet hızlı olmalıdır. Sorunlar bir an önce çözülmelidir. Annelerin duası, bu ülkenin en büyük gücüdür. Onların sevgisi, bu toprakların en sağlam harcıdır. Annelerin güçlü olduğu yerde toplum da güçlüdür” şeklinde konuştu.
Son olarak, Babacan, annelerin hayatını kolaylaştıran ve adaleti güçlendiren bir anlayışın hâkim kılınması gerektiğini belirterek, “Bu ülkeyi umutsuzluk yerine adalet, barış ve huzur ile donatmalıyız. Annelerin yüzü güldüğünde, umut büyür, güven artar” dedi. Bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.