Uzmanlar Nilüfer’de kalp sağlığını anlattı

“`html

Nilüfer Belediyesi’nden “Kalbimizi Dinliyoruz” Söyleşisi

Nilüfer Belediyesi, Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla özel bir söyleşi organize etti. Etkinlikte “Kalbimizi Dinliyoruz” konusu üzerinde durularak, kalp sağlığı hakkında uzmanlar bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, katılımcılara yapay zeka desteği ile kalp taraması yapıldı.

Etkinliğin Detayları

14 – 20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Sağlığı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen programda, doktorlar ve uzman kişiler katılarak kalp hastalıkları hakkında çeşitli konuları ele aldılar. Prof. Dr. Murat Çaycı ve Uzm. Dr. Kamuran Çelik’in moderatörlük yaptığı etkinlikte; kalp sağlığını koruma yöntemleri ve hastalıkların önlenmesine dair önemli bilgiler paylaşıldı.

Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde gerçekleşen söyleşinin açılışında Uzm. Dr. Kamuran Çelik, kalbin insan vücudu için ne denli önemli bir organ olduğunu vurguladı.

Her Yıl 300 Bin Kişi Kalp Krizine Kurban Gidiyor

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Arıcan, Türkiye’de 55 yaş altı bireylerde kalp krizi geçirme oranının Avrupa’da en yüksek seviyede olduğunu belirterek, “Ülkemizde her yıl 300 bin kişi kalp krizinden yaşamını yitiriyor. Ölüm nedenleri arasında ikinci sırada inme bulunuyor. Bu durum, kalp sağlığı açısından iç açıcı bir tablo çizmiyor.” şeklinde ifade etti.

Kalp sağlığı için genç yaşlarda alınacak önlemlerin önemine değinen Prof. Dr. Arıcan, “Hayatın ilk 20 yılı, sonraki dönemlerde yaşanacak sağlık durumlarına zemin hazırlar. Kalp krizi ve damar tıkanıklığı riskini azaltmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi ve uyku alışkanlıklarına dikkat edilmelidir.” dedi.

İnme Durumlarında Erken Müdahalenin Önemi

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Damla Fındık, kalbin insan vücudu üzerindeki etkisini vurgulayarak, kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve inme riskinin kalple doğrudan ilişkili olduğunu aktardı. İnmelerde ilk 3.5 – 6 saatin kritik olduğunu belirten Dr. Fındık, konuşma güçlüğü, yutma zorluğu ve ağızda kayma gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nurullah Doğan, inmeleri kanamalı, embolik ve iskemik tipte sınıflandırarak, her birinin tedavisinin farklı olduğunu vurguladı. Özellikle iskemik inmenin, kalp-damar hastalıklarında en yaygın ölüm nedeni olduğunu belirtti. İskemik inme durumunda stent veya balon gibi girişimler yapıldığını fakat her pıhtının açılamayacağını ifade etti.

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Çaycı ise, sağlıkta alınacak tedavi yollarının kişiye özel olması gerektiğini belirterek, bu tür hastalıkları bulunan bireylerin mutlaka uzman doktorlarla görüşmesi gerektiğini tavsiye etti.

Söyleşinin sonunda, katılımcılar uzmanlara merak ettikleri soruları yönlendirdiler.

Yapay Zeka Destekli Kalp Sağlığı Taraması

Bunun yanı sıra, Nilüfer Belediyesi, Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Almanya merkezli Cardisio ile işbirliği yaparak ileri teknoloji ile sağlık taraması düzenledi. Yapay zeka destekli test sayesinde, vatandaşların damar hastalıkları, kalp ritim bozuklukları ve yapısal kalp hastalıkları kontrol edildi. Gün boyunca yapılan bu testler, hem vatandaşlar hem de belediye çalışanları tarafından yoğun ilgi gördü.

Detaylı bilgi için Nilüfer Belediyesi resmi web sayfasını ziyaret edin.

“`

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Zayıflarken kendinizi tüketmeyin! İdeal kilo kaybı buymuş, yaz avantajını kullanın

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Gebelikte yapılan bu hata erken doğuma yol açabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, gebelikte çiğ veya az pişmiş et tüketiminin toksoplazma gibi parazitlere bağlı düşük ve erken doğum riskini artırabileceğini belirtti. Hamilelikte sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.