Parti Yetkilileri Yargı Sistemini Eleştirdi: “İktidar Oy Kaybediyor”
Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Çınar Coşkunserçe, Genel Başkan Yardımcıları Uğur Batur, Suzan Küçüksaraç ve Ülkü Özkaya’nın da katıldığı bir ziyaret sırasında yapılan açıklamada, parti yetkilileri Türkiye’deki yargı sistemini sert bir dille eleştirdi.
“Yargılama İnandırıcı Değil”
Haberle ilgili açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan dava sürecine değinerek, “Bana soruyorlar, ‘Ekrem İmamoğlu’na kefil misin?’ Hayır, değilim. Suçlamalar doğru mu, yalan mı bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var: Melih Gökçek’in yargılanmadığı bir ülkede, İmamoğlu’nun yargılanması siyasi bir kavganın parçasıdır. Eğer Cumhurbaşkanlığına aday olmasaydı tutuklanmayacaktı. Bu çok açık” şeklinde konuştu.
“Düşman Ceza Hukuku Uygulanıyor”
Özdağ, Türkiye’de hukukun evrensel ilkelerinden uzaklaşıldığını öne sürerek, anayasanın eşitlik maddesinin askıya alındığını savundu. “Birileri için yumuşatılmış hukuk, muhalifler için ise düşman ceza hukuku uygulanıyor. Hatta artık düşman ceza hukuku bile değil çünkü o bile bir hukuktur. Burada o da yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.
“İktidar Oy Kaybediyor”
İktidarın yargıyı bir araç haline getirdiğini belirten Özdağ, iktidarın oy kaybettiğini ve bu nedenle yargı yoluyla muhalefeti bastırmaya çalıştığını öne sürdü. “Seçimlerde yüzde 1–2’lik farkı manipüle edebilirsiniz ama yüzde 10–15 gerideyseniz, seçim oyunlarıyla sonuç değiştiremezsiniz. Türkiye böyle bir sürece girdi” dedi.
Özdağ, tutuklu siyasilerle ilgili artan kamuoyu öfkesine de dikkat çekerek, iktidarın tansiyonu düşürmek için adım atmadığını vurguladı. Özdağ, “Mağduriyet derinleştikçe halkta intikam duygusu oluşuyor. Bu çok tehlikeli. Oysa çözüm basit: Örneğin Beylikdüzü Belediye Başkanı’nı serbest bırakın, tansiyon bir anda düşer” ifadelerini kullandı.
Ayrıca konuşmasında cezaevlerindeki sağlık sorunlarına da değinen Özdağ, bazı tutukluların hayati tehlike altında olduğunu belirtti. Ayşe Barım isimli bir tutuklunun sağlık durumunu örnek olarak veren Özdağ, “Kadın 30 kilo vermiş, kalp ve beyin rahatsızlıkları var. Hücresinde sık sık bayılıyor. Merdivenden düşüp ölse bunun hesabını kim verecek?” sorusunu yöneltti.