SİYAD, belgesel, kısa ve fantastik film adaylarını açıkladı



SİYAD 2024 En İyi Film Adayları Açıklandı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), belgesel, kısa ve fantastik film kategorilerinde 2024 yılının en iyi film adaylarını duyurdu. Dernek tarafından oluşturulan jüriler, ülke genelinde gösterilen yapımlar arasından potansiyel adayları belirledi. Belgesel kategorisinde beş uzun metraj ve beş kısa film olmak üzere toplamda 10 film aday gösterildi. Kısa film kategorisinde ise 10 farklı yapım yer aldı. Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü için ise üç uzun metraj ve ikisi kısa metraj olmak üzere toplamda beş film aday oldu.

Ödül kazananlar, Mart ayında gerçekleşecek olan SİYAD 57. Türkiye Sineması Ödülleri töreni sırasında açıklanacak ve ödüller sahiplerine takdim edilecek. Aynı törende ulusal uzun metraj belgesel ödülleri adayları da duyurulacak.

ULUSAL UZUN BELGESEL ÖDÜLÜ ADAYLARI:

  • Bizim İsmail (Yön: Fatin Kanat, Önder İnce)
  • Dargeçit (Yön: Berke Baş)
  • Domates Biber Depresyon (Yön: Aybüke Avcı)
  • Görünür Görünmez (Yön: Kolektif)
  • Zamanın Kıyısında Sınav (Yön: İlkay Nişancı)

ULUSAL KISA BELGESEL ÖDÜLÜ ADAYLARI:

  • Küçük Buluntular (Yön: Sevgi Ortaç)
  • Sınırdaki Yıldız (Yön: Bêrîvan Saruhan)
  • Sweet Home Adana (Yön: Nagehan Uskan)
  • Şehir ve Mesih (Yön: Aylin Kuryel, Raşel Meseri)
  • Zarafet ve Şiddet Arasında (Yön: Şirin Bahar Demirel)

ULUSAL KISA FİLM ÖDÜLÜ ADAYLARI:

  • Aç Açına (Yön: Ahmet Togaç)
  • Bir Aile (Yön: Murat Çetinkaya)
  • Dilan Hakkında Konuşmalıyız (Yön: Umut Şilan Oğurlu)
  • Eksi Bir (Yön: Ömer Ferhat Özmen)
  • Morî (Yön: Yakup Tekintangaç)
  • Mükemmel (Yön: Ece Dizdar)
  • Neredeyse Kesinlikle Yanlış (Yön: Cansu Baydar)
  • Noksan (Yön: Cem Demirer)
  • Recce (Yön: Efecan Yıldız)
  • Topraksız (Yön: Enes Kılıç)

GIOVANNI SCOGNAMILLO FANTASTİK FİLM ÖDÜLÜ ADAYLARI:

  • Cenaze (Yön: Orçun Behram)
  • Cadı (Yön: Erman Bostan)
  • Hayaller, Umutlar ve Dönen Yunuslar (Yön: Adil Burak Aydın)
  • Noksan (Yön: Cem Demirer)
  • Siccin 7 (Yön: Alper Mestçi)

“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Cansu Çamlıbel röportajı | Prof. Ayşe Buğra: AİHM sistemi de Avrupa Konseyi de bu çaresiz görüntüyle zarar gördü; TÜSİAD korktu, herkes susuyor, çok acıklı…

TIKLAYIN – Son seçim anketinde çarpıcı detaylar: AKP ve CHP’nin oy oranı değişti; Erdoğan’ın adaylığı için anayasa değişikliği yapılması konusunda MHP’liler şaşırttı

TIKLAYIN – Bakan Ersoy’a otel izni vermişti: Turizm tesislerinin denetimini Neşe Çıldık’ın başında olduğu müdürlük yapıyormuş

TIKLAYIN – Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül, diğer oteli için orman katliamı yapmış; araziyi 13 kat büyütmüş

TIKLAYIN – Kadıköy bit pazarında bıçaklı dehşet: İtalyan Şefin 14 yaşındaki oğlu ağır yaralandı

TIKLAYIN – CHP’li vekil kulislerdeki iddiayı doğruladı: Muharrem İnce “baba ocağı”na dönüyor
TIKLAYIN – Kartalkaya yangın soruşturmasında tutuklanan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdür Vekili’nin ifadeleri ortaya çıktı


Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı, neden kapalı? İzmir-Çeşme yolu trafiğe ne zaman açılacak? Orman yangını ulaşımı etkiledi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Alınan son bilgiye göre Ildır Mahallesi’ndeki ziraat alanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle bölgedeki ormanlık alana sıçradı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın riski nedeniyle Çeşme’nin Ildır ve Germiyan Mahalleleri ile Urla ilçesine bağlı Nohutalan Mahallesi tahliye edildi. Öte yandan güvenlik tedbirleri ulaşımı da durdurdu. Bu nedenle vatandaşlar da İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İzmir-Çeşme kara yolu trafiğe ne zaman açılacak, neden kapandı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Sınavlarda fenomen öğretmenlerin rolü

Önce LGS sonra da YKS süreçlerinin tamamlanmasıyla bu yıl da iki büyük sınavımız geride kaldı. Milyonlarca lise ve üniversite adayı ile onların ailelerini, yakın çevrelerini ilgilendiren bu iki önemli sınav bir kez daha ‘fenomen öğretmenler’ olgusunu gündeme taşıdı.

İstanbul’da denize girmek yasak mı? Fırtına nedeniyle İstanbul’un 3 ilçesinde denize girme yasağı

İstanbul’da yaz mevsiminin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar için önemli bir uyarı: Fırtına ve sağanak yağış beklentisi nedeniyle 29 Haziran 2025 Pazar günü 3 ilçede denize girmek yasaklandı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli rüzgar ve dalga uyarısının ardından, bu ilçelerde sahillerde yoğun dalga ve rip akıntısı riski nedeniyle kaymakamlıklar tarafından denize girme yasağı getirildi. Peki, İstanbul’da denize girmek yasak mı, hangi ilçelerde denize girmek yasak?