Silivri’de Tarımsal Üretim için Yeni Destek Projeleri Başlatıldı

Silivri’de Çiftçilere Hibe Destekli Tohum Temin Töreni Gerçekleştirildi

Silivri’de, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “İstanbul için ayçiçeği” ve “Silivri için kuru fasulye” projeleri kapsamında çiftçilere yüzde 75 hibe ile desteklenen tohumların teminine yönelik bir tören düzenlendi. Törene, bölgedeki önemli isimler ve çiftçiler katıldı.

İstanbul genelinde 211 çiftçiye, toplam 16 bin 700 dekar alanda ekilecek olan 6 bin 760 kilogram ayçiçeği tohumu dağıtılacak. Silivri, Arnavutköy, Çatalca ve Büyükçekmece’de bulunan çiftçilere yönelik projede toplam 2 milyon 240 bin 360 TL’lik bir bütçe ayrıldı. Ayrıca, Silivri’de 80 çiftçiye 40 dekar alanda ekilmek üzere 320 kilogram kuru fasulye tohumu sağlandı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, törende yaptığı konuşmada, İstanbul’un tarımsal potansiyeline vurgu yaparak, dağıtılan tohumların sadece bir üretim aracı olmadığını, aynı zamanda şehrin tarımsal geleceğine yapılan önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Tören, çiftçilere tohumlarının teslim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İstanbul

Related Posts

Bitcoin’den rekor üstüne rekor: Yükseliş durdurulamıyor!

Bitcoin, tarihi zirvesine ulaşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Piyasada yaşanan yükselişte küresel gelişmelerin etkisi dikkat çekiyor. Kripto paralara yönelik politikalar da bu hareketliliği destekliyor.

Kapora dolandırıcılarının kullandığı 3 tehlikeli tuzak: Siz de hedef olabilirsiniz

İnternetten yapılan ev ve tatil kiralamalarında kapora tuzağı büyüyor. Sahte ilanlar ve güven vermeye çalışan dolandırıcılar, özellikle yaz aylarında harekete geçiyor. Uzmanlar uyarıyor: “Kandırılmamak için ödeme yapmadan önce bu adımları mutlaka uygulayın!”

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.