Saraçhane’de son miting | Özel: Cumartesi günü Maltepe’de buluşuyoruz

6


İstanbul’da Halk, İmamoğlu İçin Saraçhane’de Toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından başlayan protestolar, Saraçhane’de 7. ve son buluşmayla devam etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, miting sırasında kalabalığa seslendi.

“SARAÇHANE MİTİNGLERİ FARKLI BİR YÖNDE DEVAM EDECEK”

Özel, Saraçhane’de düzenlenen 20.30 mitinglerinin sona erdiğini ancak farklı bir formata döneceğini belirtti.

Özel, “Bugün Ekrem Başkan ile görüştük. Ramazan boyunca iftarlar ve çocuklar için eğlenceler olacak. Saraçhane, İstanbul’un bayramlaşma merkezi olacak. Maltepe ve Yenikapı’yı cumartesi günü işaret ediyoruz. Bayramın arifesi ve Türkiye’nin demokrasi bayramının arifesinde omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.

Özel, “Burada yüzbinler, Türkiye’de milyonlar var. Sandık başında 15 milyon yürek var. Kendisini mücadeleye adamış bir Türkiye var” şeklinde konuştu ve bir sonraki seçimde İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu.

Yarın gerçekleştirilecek İBB başkanvekili seçimi hakkında da konuşan Özel, “Emanete sahip çıkanlara selam olsun, helal olsun” ifadelerini kullandı.

“CUMARTESİ MALTEPE’DE BULUŞALIM”

Özel, katılımcılarla Maltepe’de gerçekleştirilecek büyük miting için oy birliğiyle karar alındığını aktararak cumartesi günü saat 12.00’de toplanma çağrısında bulundu.

Özel, “Yalnız gelmeyin. Arkadaşınızı, komşunuzu getirin. Cumartesi günü Maltepe’de tarih yazacağız” dedi.


Mehmet Şimşek