Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Taksici esnafı karıştı: Adaylığını açıklayan Dalcı, Eyüp Aksu’ya tepki gösterdi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan İsmet Dalcı, mevcut başkan Eyüp Aksu’yu sert sözlerle eleştirdi. Dalcı, Aksu’yu kötü yönetim değil, “ihanet” ile suçladı.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.

Simonyan: Paşinyan iktidarı kaybetme korkusuyla aklını yitirmiş durumda

Rossiya Segodnya Uluslararası Medya Grubu ve RT televizyon kanalının Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın artık iktidarı kaybetme korkusundan delirmiş durumda olduğunu söyledi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.

Hindistan’daki festivalde izdiham: 3 ölü, 50’den fazla kişi yaralandı

Hindistan’ın Odisha eyaletindeki festivalde çıkan izdihamda 3 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, YAKLAŞIK 50 KİŞİ YARALANDI Hindistan’ın doğusundaki Odisha eyaletindeki festivalde çıkan izdihamda 3 kişi yaşamını yitirdi …

Adıyaman’da yangın: Dumandan 15 kişi etkilendi

Adıyaman’ın Besni ilçesinde 5 katlı binanın 3’üncü katında çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 15 kişi dumandan etkilendi.