OpenAI, Google Chrome’u satın mı alıyor?

Google, ABD Adalet Bakanlığı ile Karşı Karşıya!

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a Tehdidi Devam Ediyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın pazarın tekelini oluşturduğu iddiasıyla şirkete sert bir baskı uygulamaya devam ediyor. Google, bu baskılar sonucunda belirli dijital hizmetlerini elden çıkarmak zorunda kalabilir. Geçen yıl alınan bir mahkeme kararı, Google’ın arama motoru sektöründe tekeli elinde bulundurduğu yönünde bir hüküm vermişti ve bu durum, şirketin gelecekteki dijital hizmetler serisini belirsiz bir konuma soktu.

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz ay Google’ı popüler Chrome tarayıcısını satmaya zorlama çabalarını sürdürdü. Eğer Google bu adımı atarsa, tarayıcıyı satın almak için kuyrukta bekleyen birçok müşteri olduğu biliniyor. Bunlardan biri de yapay zeka devi OpenAI şirketi. Ancak Trump yönetimi, Chrome’un genel kullanıma açılmasına karşı çıkıyor.

Medyada çıkan haberlere göre, ABD hükümeti OpenAI’nın Chrome’u satın alıp almayacağını sorguladı. OpenAI yetkililerine göre, şirket “Evet, ilgileniyoruz ve diğer birçok tarafın da ilgileneceği bir konu” şeklinde yanıt verdi.

ChatGPT ile Chrome: Derin Bir Entegrasyon Mümkün Mü?

Şu anda, kullanıcılar ChatGPT yapay zeka asistanını Chrome tarayıcısında bir eklenti ile kullanabiliyor. Fakat OpenAI yöneticileri, tarayıcının kendilerine geçmesi halinde daha derin entegrasyonların mümkün olabileceğini belirtiyor. Bu birleşme, kullanıcı deneyimini radikal bir biçimde değiştirebilir.

Google’ın kontrolünü kaybedebileceği tek dijital varlık Chrome değil. Bu ayın başlarında bir yargıç, şirketin çevrimiçi reklam teknolojisinde haksız rekabet yaptığına hükmetti. Bu durum, Google’ın reklam teknolojisi alanında bazı uygulamalarını elden çıkarmaya zorlanabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

ABD’deki siyasi atmosferin bu süreçte oynadığı etkili bir rol var. Eğer seçimleri Demokratlar kazansaydı, belki şu anda Google’ın değil, Elon Musk’ın şirketlerinin satışı konuşuluyor olabilirdi. Sonuç olarak, siyasetin etkisi teknoloji dünyasında da oldukça önemli bir rol oynuyor.

Related Posts

Yapay şimşekle gübre üretildi: Bilim dünyasını sarsan buluş

Sydney Üniversitesi’nden Kimya ve Biyomoleküler Mühendislik Bölümü’nden Profesör PJ Cullen liderliğindeki ekip, havadaki azotu elektrikle uyararak doğrudan gaz formunda yeşil amonyak elde etti. Ekip, bu yöntemde plazma teknolojisi ve zar bazlı …

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

PlayStation oyunlarına zam geldi

Sony’nin PlayStation oyunlarına zam geldi. Türkiye’de oyun fiyatları sürekli artıyor ve bu sefer de PS tarafındaki AAA oyunlara zam geldi.

Beton artık çatlak tanımıyor! Geleceğin teknolojisi

İnşaat sektöründe çığır açan bir yenilik, kendini onaran beton teknolojisi, dünya genelinde bilim insanlarının ve mühendislerin ilgisini çekti. Çatlaklarını kendi kendine tamir edebilen bu malzeme, altyapıların ömrünü uzatırken bakım maliyetlerini …

Eski Tesla mühendisi hakkında şoke eden suçlama!

Tesla insansız robot projesi Optimus‘a ait gelişmiş el sensörü teknolojilerinin çalındıgi iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu kapsamda eski çalışan Zhongjie “Jay” Li hakkında hukuki süreç başlatıldı. Şirket tarafından ileri sürülen iddiada Li’nin bu …

Fallout 76, Gone Fission güncellemesi yayında

Fallout 76’nın en yeni güncellemesi Gone Fission, oyuna uzun süredir beklenen balıkçılık sistemini getirdi. Bethesda Game Studios tarafından duyurulan bu ücretsiz güncelleme ile oyuncular, oyunun haritasındaki her bölgede balık tutabiliyor …