Netanyahu küplere bindi: Avrupa, ‘Gazze için harekete geçme’ taahhüdü verdi

İngiltere, Kanada ve Fransa Somut Yaptırımlarla İsrail’e Karşı

İngiltere, Kanada ve Fransa liderleri, İsrail’in Gazze’deki yeni askeri operasyonuna karşı harekete geçiyor. Netanyahu’nun Gazze’nin tamamını kontrol altına alma hedefiyle başlattığı operasyon uluslararası alanda eleştirilere neden oluyor.

Netanyahu hükümeti, eleştirilere “Hamas’a zafer veriliyor” diyerek karşılık verirken, İngiltere hükümetinin yayımladığı ortak açıklamada, İsrail’in sivil nüfusa yönelik insani yardımları engellemesinin kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.

Yeni Önlemler Geliyor

Üç ülkenin liderleri, insani yardım kısıtlamalarının devam etmesi halinde hedefli yaptırımların da dahil olduğu yeni önlemler alacaklarını belirtiyor. Ayrıca Batı Şeria’daki yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesine karşı olduklarını ve bu konuda yaptırımların gündemde olduğunu açıklıyorlar.

Netanyahu ise bu açıklamalara sert tepki göstererek, 7 Ekim saldırısının soykırım niteliğinde olduğunu savunuyor ve karşı çıkan liderleri eleştiriyor. Gazze’nin tamamını ele geçireceğini ve Gazzelileri kamplara toplayacağını söyleyen Netanyahu, 7 Ekim saldırısında 2 binden fazla kişinin öldürüldüğünü belirtiyor.

Avrupa’dan Hareketli Günler

Üç Avrupa ülkesinin liderleri, Gazze’deki ölüm sayısının orantısızlığını vurgulayarak izlemekle yetinmeyeceklerini ifade ediyorlar. ABD, Katar ve Mısır’ın yürüttüğü ateşkes girişimlerine tam destek verdiklerini açıklıyorlar ve iki devletli çözüm çerçevesinde Filistin devletinin tanınmasının önemine vurgu yapıyorlar.

Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 7 Ekim’den bu yana 53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Saldırıların bölge nüfusunu neredeyse tamamen yerinden ettiği bildiriliyor.

Related Posts

Mehmet Özcan Esnafı Ziyaret Etti

Keşan Belediye Başkanı Özcan, esnafın taleplerini dinleyerek halkla dayanışma vurgusu yaptı.

Hızır Ayar İçin Cenaze Töreni

Bakan Osman Aşkın Bak, Hızır Ayar’ın cenazesine katılarak ailesine başsağlığı diledi.

Hakkari’de kayıp Rojda Asmin için seferberlik: Odunlukta çanta bulundu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 16 Temmuz’da evden çıkıp, geri dönmeyen Rojda Asmin Ediş’i (14) arama çalışmaları sürüyor. Bir odunlukta Rojda Asmin’e ait olduğu değerlendirilen çanta bulundu.

İsrail’in Süveyda Planı

Prof. Dr. Aydal, İsrail’in Süveyda’da Dürzileri kullanarak Arapları hedef aldığını belirtti.

30 füze, 300 İHA: Zelenski bilançoyu açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’ya son saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” demiş

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” demiş