Lavanta Üretimi ile Ekonomiye Katkı

Kütahya’nın Aloğlu Köyünde Lavanta Üretimi Yapan Çift Gelir Kapısına Dönüştü

Kütahya’nın Aloğlu köyünde yaşayan İsmail ve Emine Daşgın çifti, hobi olarak başladıkları lavanta üretimini zaman içinde gelir kaynağı haline getirdi.

Yaklaşık 10 yıl önce Aloğlu köyünde atalarından kalan 1.5 dönümlük arazide lavanta ekimi yapmaya başlayan Daşgın çifti, zamanla bahçelerini 30 dönüme kadar genişletti. Lavantanın farklı ürünleri olan yağ, su, sabun ve toz gibi ürünleri elde eden çift, bu ürünleri internet üzerinden satışa sunarak kendi ekonomilerine ve Kütahya’ya katkıda bulunuyor.

Lavantaya olan ilgilerinin büyük bir üretime dönüştüğünü dile getiren Emine Bayram Daşgın, “Eşimle başladığımız bu yolculukta şimdi lavanta ile ilgili her ürünü üretebiliyoruz. İnternet üzerinden satış yaparak gelir elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kütahya’da lavanta üretiminin öncülerinden olduklarını belirten İsmail Daşgın ise, “Eşimle birlikte kendi ekonomimize değil, Kütahya ve ülkemizin ekonomisine de katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi. – KÜTAHYA

Related Posts

Erzurum’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 146 Bin!

Haziran’da Türkiye genelinde 189 bin araç kaydı yapıldı, Erzurum 146 bin 927 araçla 49. sırada.

TOKİ 11 ilde 3 bin 731 konutu hak sahiplerine teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projeleri kapsamında geçen ay 11 ilde 3 bin 731 konutun anahtarını hak sahiplerine teslim etti.

Bitcoin’den rekor üstüne rekor: Yükseliş durdurulamıyor!

Bitcoin, tarihi zirvesine ulaşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Piyasada yaşanan yükselişte küresel gelişmelerin etkisi dikkat çekiyor. Kripto paralara yönelik politikalar da bu hareketliliği destekliyor.

Kapora dolandırıcılarının kullandığı 3 tehlikeli tuzak: Siz de hedef olabilirsiniz

İnternetten yapılan ev ve tatil kiralamalarında kapora tuzağı büyüyor. Sahte ilanlar ve güven vermeye çalışan dolandırıcılar, özellikle yaz aylarında harekete geçiyor. Uzmanlar uyarıyor: “Kandırılmamak için ödeme yapmadan önce bu adımları mutlaka uygulayın!”

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.