Kritik ABD-Suriye teması: Listeler gözden geçirilecek

ABD ve BM Suriye Terör Listelerini Gözden Geçirme Kararı Aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Senatör Rubio ve Şeybani arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, ABD’nin ve Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye terör listelerini gözden geçirme kararı alındı.

Rubio, ileri adımlar atılacağını belirterek, bu sürecin Suriye halkı ve ABD-Suriye ilişkileri için yeni bir başlangıç olmasını umduğunu dile getirdi. Ayrıca, Beşar Esad ve işbirlikçilerine yönelik yaptırımların devam edeceğini vurguladı.

Telefon görüşmesinde terörle mücadele, İran, İsrail-Suriye ilişkileri ve Esad rejiminin kimyasal silah programının kalıntılarının temizlenmesi gibi çeşitli konular ele alındı.

ABD Başkanı Donald Trump, 30 Haziran’da Suriye’ye yönelik yaptırımları sona erdiren bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı.

Related Posts

İsrail’den yardım bekleyen Gazzelilere saldırı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde insani yardım almak için bekleyen Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti.

Böbrek nakli sonrası parazit şoku: İki hasta kurtçukla doldu

ABD’de iki erkek hasta, aynı bağışçıdan aldıkları böbrek nakilleri sonrası parazit kurtçuklarla dolu bir vücutla mücadele etmek zorunda kaldı. New England Journal of Medicine’de yayımlanan vakaya göre, organların geldiği bağışçının Karayipler’de yaşamış olması bu nadir ve tehlikeli enfeksiyonun kaynağı olarak belirlendi.

Hatay’daki yangın kontrol altına alındı

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 30 Haziran’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İran, UEAK’la işbirliğini resmen kesti

İran, UAEK ile iş birliğini askıya alan yasayı resmen yürürlüğe koydu. Yeni düzenleme, nükleer denetimlerin artık Tahran’ın güvenlik kurulunun onayına bağlı olacağını öngörüyor. Tahran yönetimi, ajansı Batı yanlısı olmakla suçladı ve İsrail saldırılarına zemin hazırlamakla itham etti.

Aslanoğlu’ndan mesaj: CHP İzmir’de bölünmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltında bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşi Duygu Aslanoğlu ile mesaj yolladı. Eşinin durumunun iyi olduğunu aktaran Duygu Aslanoğlu, “’İzmir’de CHP bölünmeyecek, bunu ben sağlayacağım’ diyor” dedi.

Stokları azalan ABD, Ukrayna’ya füze sevkiyatını durdurdu

Pentagon, ABD’nin stoklarının azalmış olması sebebiyle bazı hava savunma füzeleri ile hassas güdümlü mühimmatın Ukrayna’ya sevkiyatını durdurdu.