Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıkladığı KDV indirimi kararlarına ilişkin iş dünyası temsilcileri de görüşlerini paylaştı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yeme içme hizmetlerinin tamamında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesinin sektör için ferahlatıcı bir haber olduğunu bildirdi.
Baran, Twitter hesabından, KDV indirimi kararlarına ilişkin yaptığı paylaşımda, “Yeme içme sektöründe KDV’nin yüzde 8’e indirilmesi uzun süredir sıkıntı çeken sektör için ferahlatıcı bir haber oldu. Üyelerimizin taleplerine kulak veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indiriminin fiyat artışlarının önüne geçme yönünde faydası olacağına inanıyorum. Tıbbi cihaz ile arsa ve arazilerde KDV indirimi de sektörel faaliyetlerin artmasına katkı sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de Twitter hesabından KDV ile ilgili yaptığı paylaşımda alınan kararın enflasyonla mücadeleye de önemli katkı sağlayacağının altını çizdi. Avdagiç, konuşla ilgili açklaması şöyle: “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, bazı temel ihtiyaç maddelerinin KDV’sinin yüzde 8’e indirilmesini de içeren ve halkımızın alım gücünü destekleyen, iş dünyamızın fiyatlama baskısını hafifleten adımları ekonomimiz için kıymetli görüyoruz. Tüm dünyada fiyat baskılarının arttığı bu süreçte, hükümetimizin aldığı proaktif kararlarla birlikte enflasyonla mücadelemizde de başarıya ulaşacağız.”

