Katar esir takasının ikinci turunda çıkan krizin çözüldüğünü açıkladı

Katar, Hamas ve İsrail arasında çıkan krizin çözüldüğünü duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, arabulucular (ABD, Katar ve Mısır) öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Hamas’ın rehine Arbel Yehud’u cuma günü, cumartesi günü de üç rehine daha teslim edeceği bilgisini veren Ensari, aynı zamanda İsrail’in de Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin geçişine izin vereceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi ise perşembe günü yeni bir esir takası turu yapılacağını açıkladı. Bu turda Arbel Yehud, Agam Berger ve bir İsrailli esir serbest bırakılacak.

İsrailli esir Yehud’un serbest bırakılmaması krize neden olmuştu. İsrail’in Gazze’de geçişlere izin vermemesiyle gerginlik artmıştı. Ancak müzakereler devam ediyor ve çözüm arayışları sürüyor.

Related Posts

Cezayir’de toprak kayması: 4 kişi öldü

Cezayir’in yaşanan toprak kaymasında 4 kişi hayatını kaybetti. 5 teneke evin ise çöktüğü bildirildi.

Köy yolu nehre döndü

Tokat’ın Ormanözü köyünde sağanak yağmur etkili oldu. Yağış sonrası yollar nehre döndü.

Trump Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçiş istiyor

ABD Başkanı Trump, Amerikan ticari ve askeri gemilerinin Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçmesi gerektiğini savundu.

Aydın’da tarihi eser operasyonu

Aydın’da düzenlenen tarihi eser operasyonunda 66 parça eser ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Kıyafet kuralına uymadılar: Papa’nın cenazesinde “saygısız” liderler

Papa Francis’in cenaze töreninde en çok konuşulanlardan biri kıyafet tercihleri oldu. En çok da ABD Başkanı Trump, mavi takım elbisesiyle eleştiri oklarının hedefindeydi.

Otobüste uyuşturucu araması: Bir şüpheli gözaltında

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, yolculardan birinin üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir