Katar esir takasının ikinci turunda çıkan krizin çözüldüğünü açıkladı

Katar, Hamas ve İsrail arasında çıkan krizin çözüldüğünü duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, arabulucular (ABD, Katar ve Mısır) öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Hamas’ın rehine Arbel Yehud’u cuma günü, cumartesi günü de üç rehine daha teslim edeceği bilgisini veren Ensari, aynı zamanda İsrail’in de Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin geçişine izin vereceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi ise perşembe günü yeni bir esir takası turu yapılacağını açıkladı. Bu turda Arbel Yehud, Agam Berger ve bir İsrailli esir serbest bırakılacak.

İsrailli esir Yehud’un serbest bırakılmaması krize neden olmuştu. İsrail’in Gazze’de geçişlere izin vermemesiyle gerginlik artmıştı. Ancak müzakereler devam ediyor ve çözüm arayışları sürüyor.

Related Posts

Hizbullah Aşura’da meydan okudu: ‘Silah bırakmayacağız’ vurgusu

Hizbullah destekçilerinin, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenledikleri Aşura anmasında “silah bırakmama” mesajı ön plana çıktı. Göstericiler İran lideri Ali Hamaney ile İsrail saldırısında ölen eski Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın fotoğraflarını taşıdı.

Tüm dünyanın konuştuğu evi Rahmi Koç satın aldı

2006 yılında yayınlanan ve başrollerinde Meryl Streep ve Anne Hathaway’in yer aldığı Hollywood filmi Şeytan Marka Giyer’in çekildiği lüks konut geçtiğimiz günlerde 26,5 milyon dolara satılmıştı. Dünya basınına konu olan haberde evi satın alanın kim olduğu bulunamazken, lüks malikaneyi Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Mustafa Rahmi Koç’un satın aldığı ortaya çıktı.

DEM Parti, başkanları gözaltına alınan Adana ve Adıyaman belediyelerini ziyaret edecek

DEM Parti, başkanları gözaltına alınan Adana ve Adıyaman belediyelerini ziyaret edecek

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Son Dakika… Gazeteci yazar Nihat Genç hayatını kaybetti

Son Dakika Haberi… Gazeteci, yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü Gazi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kritik ABD-Suriye teması: Listeler gözden geçirilecek

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani ile telefonda görüşerek terör örgütü listelerini gözden geçirmeye yönelik adımları konuştu.