Kademeli emeklilik gelecek mi? Bakan Işıkhan son durumu açıkladı

Kademeli Emeklilik Sistemi Değişiyor mu? Bakan Işıkhan Açıkladı

Emeklilik hayali kuran ve EYT düzenlemesinin ardından tek bir yıl, ay veya günle emeklilik hakkını kaçıran vatandaşlar, “2000-2008 arasında işe başlayanlar emekli olabilecek mi?”, “Erken emeklilik sistemi değişiyor mu?” gibi sorularla cevap aramaya devam ediyor. Emeklilik için çıkacak tek bir kararı bekleyenler ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan‘ın yapacağı açıklamaya odaklanmıştı. Bakan Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında “Kademeli emeklilik olacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

BAKAN IŞIKHAN’DAN ERKEN EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilikle ilgili son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, erken emeklilik düzenlemesine dair net bir mesaj verdi. Erken emeklilikle ilgili bir değişiklik yapılmayacağını belirten Bakan Işıkhan, “Biz şu an mevcut aktüeryal dengeyi nasıl sağlayabiliriz, emeklilerimize aylıkları düzenli nasıl ödeyebiliriz, sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hale nasıl getirebiliriz, bunun telaşı ve çalışması içerisindeyiz” diyerek erken emeklilik için kapıyı kapattı. Işıkhan, bu noktada EYT düzenlemesinin ötesinde başka bir değişiklik yapılmasının gündemde olmadığını vurguladı.

“MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bakan Işıkhan, açıklamalarına devamla, emeklilik sistemindeki durumu şu şekilde değerlendirdi: “Burada aslında bir mağduriyet söz konusu değil. Mağduriyetle ön plana çıkmak sağlıklı bir tarz değildir. SGK sistemine bakın. Tüm dünyada gıpta ile takip edilen bir sistem. Biz içeride olduğumuz için bilmiyoruz. Ama dışarıdan gelen, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bize nasıl iltifatlarda bulunuyor.” Bu sözlerle, erken emeklilik için oluşan beklentilerin aslında temelsiz olduğunu savundu.

KADEMELİ EMEKLİLİK BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

EYT düzenlemesinin ardından 1999 öncesi sigorta girişi olan 2 milyona yakın kişi emekli olurken, 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi yapan vatandaşlar ise haksızlık yapıldığını öne sürerek tepki göstermeye başlamıştı. Bu kişiler, kademeli emeklilik beklentilerini dile getirdi. Yani, yaş şartının ilk işe giriş tarihine göre yeniden düzenlenmesi ve 58-60 yaş şartının kaldırılması talep ediliyor. Ancak Bakan Işıkhan, bu konuda da herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını net bir şekilde ifade etti.

Related Posts

Bitcoin’den rekor üstüne rekor: Yükseliş durdurulamıyor!

Bitcoin, tarihi zirvesine ulaşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Piyasada yaşanan yükselişte küresel gelişmelerin etkisi dikkat çekiyor. Kripto paralara yönelik politikalar da bu hareketliliği destekliyor.

Kapora dolandırıcılarının kullandığı 3 tehlikeli tuzak: Siz de hedef olabilirsiniz

İnternetten yapılan ev ve tatil kiralamalarında kapora tuzağı büyüyor. Sahte ilanlar ve güven vermeye çalışan dolandırıcılar, özellikle yaz aylarında harekete geçiyor. Uzmanlar uyarıyor: “Kandırılmamak için ödeme yapmadan önce bu adımları mutlaka uygulayın!”

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.