İzmir’de otellerde yangın denetimi: Hayat kurtaracak öneriler

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinden Otel Denetimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kent genelinde otellerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Proje İnceleme ve Denetim Amiri Mehmet Ekim, otellerde yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Otellere Yönelik İki Tür Denetim

Mehmet Ekim’e göre, denetimler iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına esas itfaiye uygunluk raporunun düzenlenmesiyle ilgili olanlar ve gerek İtfaiye Dairesi’nce gerekse resmi şikayetler üzerine yapılanlar olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleşiyor. Otellerde en kritik konunun çıkış kapıları olduğunu vurgulayan Ekim, tüm otellerde yangın merdivenlerinin bulunmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Yüksek Binalarda Önlemler

Yapı yüksekliği 15.50 metreyi aşan yataklı tesislerde tek yangın merdiveninin yeterli olabileceğini belirten Ekim, ancak 15.50 metreden daha yüksek binalarda en az iki yangın merdiveninin olması gerektiğini ifade etti. Ekim, çift çıkışlı binalarda yönlendirme levhasının zorunlu olduğunu ve acil çıkış kapılarının kilitli olmaması gerektiğini de ekledi.

Acil Durum Eylem Planı Önemli

Otel odalarında acil durum eylem planının asılı olması gerektiğinin altını çizen Ekim, yangın merdiveni ve yangın dolabının yerinin belirtildiği planın önemine dikkat çekti. Otel misafirlerinin, acil durumda yangın merdiveninin konumunu belirleyerek doğru şekilde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

İtfaiye Dairesi yetkilileri, herhangi bir acil durumda asansörler yerine sadece merdivenleri kullanmanın güvenli olduğunu ve doğru yönlendirmelerle yangın merdivenine ulaşmanın kritik olduğunu vurguluyor.

Ekim, acil çıkış kapılarının kilitli olmaması ve yönlendirme levhalarının doğru şekilde yerleştirilmesinin hayati önem taşıdığını belirtiyor.

(İHA)

Related Posts

DEM Parti, başkanları gözaltına alınan Adana ve Adıyaman belediyelerini ziyaret edecek

DEM Parti, başkanları gözaltına alınan Adana ve Adıyaman belediyelerini ziyaret edecek

Gökyüzü karardı aniden bastırdı! 24 kişi öldü 25 çocuk kayıp: Tatil keyfi can pazarına dönüştü

ABD’nin Teksas eyaletindeki Guadalupe nehrinin uyarı için zaman kalmadan bir saatten kısa sürede yaklaşık 8 metre yükselmesiyle gelen sel, bölgede hafta sonunu karavanlar ve tatil kabinlerinde geçirenleri sürükleyip götürdü. Yetkililer sel felaketi …

Son Dakika… Gazeteci yazar Nihat Genç hayatını kaybetti

Son Dakika Haberi… Gazeteci, yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü Gazi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kritik ABD-Suriye teması: Listeler gözden geçirilecek

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani ile telefonda görüşerek terör örgütü listelerini gözden geçirmeye yönelik adımları konuştu.

İsrail’den yardım bekleyen Gazzelilere saldırı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde insani yardım almak için bekleyen Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti.

Böbrek nakli sonrası parazit şoku: İki hasta kurtçukla doldu

ABD’de iki erkek hasta, aynı bağışçıdan aldıkları böbrek nakilleri sonrası parazit kurtçuklarla dolu bir vücutla mücadele etmek zorunda kaldı. New England Journal of Medicine’de yayımlanan vakaya göre, organların geldiği bağışçının Karayipler’de yaşamış olması bu nadir ve tehlikeli enfeksiyonun kaynağı olarak belirlendi.