İspanya’da sahte asker formalarıyla yumurta savaşı etkinliği

İspanya’da Geleneksel Els Enfarinats Festivali

İspanya’nın doğusunda, Alicante’ye bağlı Ibi kasabasında, 200 yıldır süregelen geleneksel “Els Enfarinats” festivali coşkuyla kutlanıyor. Katılımcılar, sahte asker kıyafetleri giyerek kasaba sokaklarında un ve yumurta savaşı yapıyor. Bu eğlenceli etkinlik her yıl 28 Aralık’ta Masumlar Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşiyor.

Els Enfarinats ifadesi Valensiya dilinde ‘ekmekleme, unlama’ anlamına geliyor. Festival gün boyunca süren bu gelenekte, sahte askeri kıyafetler giyen katılımcılar şehri ele geçirmek için sahte bir darbe düzenliyor, sloganlar atıyor ve birbirlerine un bombaları ve yumurtalar fırlatıyor. Geçmişten günümüze ulaşan bu geleneğin en heyecan verici anlarından biri, katılımcıların Sant Joaquim Tapınağı’na kadar ilerlerken birbirlerine şaka yoluyla saldırmaları.

Related Posts

SÖZCÜ yazdı devletin 2.6 milyarı kurtuldu

Adalet Bakanlığı’na tahsisli arazinin değerinin altında satıldığı anlaşıldı, konuyu SÖZCÜ gündeme getirince satış iptal edildi.

MHP, Saadet Partisi’ni ziyaret etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Başdanışmanı ve MYK Üyesi Esma Özdaşlı ve MYK Üyesi Şahin Kartal’dan oluşan MHP heyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla Saadet Partisi’ne ziyarette bulundu.

Küçük sürüngenler uyurken gözeneklerinizden çıkıp çiftleşiyor ve uyandığınız anda gözeneklerin içine geri dönüyorlar!

Küçük sürüngenler uyurken gözeneklerinizden çıkıp çiftleşiyor ve uyandığınız anda gözeneklerin içine geri dönüyorlar!

Netanyahu Gazze’de çeteleri silahlandırıyor

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını bayramda da sürdüren İsrail, Filistinlilerin temel gıdaya ulaşmasını engelleyen ablukasını devam ettirirken bölgeye dair yeni bir politika izlemeye başladı.

Avrupa’dan İmamoğlu’na ‘özel demokrasi’ ödülü: Ekranda ‘İmamoğlu’na Özgürlük’ pankartı!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Avrupa’nın dört bir yanından belediye başkanlarının katıldığı Eurocities 2025 Genel Kurul toplantısında Ekrem İmamoğlu’na verilen özel demokrasi ödülünü, İmamoğlu adına teslim aldı. Toplantıda ayrıca ekrana “Free İmamoğlu” pankartı yansıtıldı.

Escobar’ın pilotu ilk kez konuştu: ‘O gün giymeye karar verdiğim gömleğe uygun arabayı bana getirirlerdi’

Pablo Escobar’ın baş pilotu Tirso ‘TJ’ Dominguez, tutuklanmasının ardından ilk kez verdiği röportajda, babasının ölümüyle başlayan hikayesini ve Escobar ile yollarının nasıl kesiştiğini aktardı. Dominguez, ‘O gün giymeye karar verdiğim gömleğe uygun arabayı bana getirirlerdi’ dedi.