Hainan’da Yeni Fırlatma Rampası İnşaatı Başladı

Çin, Hainan Adası’nda Yeni Ticari Uzay Aracı Fırlatma Sahası İnşa Ediyor

26 Ocak’ta Haikou’da gerçekleşen bir açıklamaya göre, Çin’in güneyindeki Hainan eyaletinde bulunan ticari uzay aracı fırlatma sahası, sıvı yakıtlı roketler için tasarlanmış iki fırlatma rampasının yer alacağı ikinci aşamasının inşasına başladı.

İşletmeci Hainan Uluslararası Ticari Havacılık Fırlatma Limited Şirketi (HICAL) tarafından yapılan açıklamada, ikinci aşamanın inşaatının Wenchang şehri banliyösünde toplamda 133 hektardan fazla bir alanı kapsayacağı belirtildi.

Yeni aşamada, iki fırlatma rampası, itici yakıt sistemi, gaz tedarik sistemi ve destekleyici sistemlerin yanı sıra bir ticari havacılık komuta ve kontrol merkezi, bir roket montaj ve test binası ile bir izleme, telemetri ve komuta istasyonu da yer alacak.

Bu gelişme, Çin’deki ticari uzay aracı fırlatmalarına olan artan talebi karşılayacak ve Hainan’ın ticari uzay sektörü için yenilikçi bir sanayi bölgesi oluşturma çabalarını destekleyerek tesisin fırlatma yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Hainan Ticari Uzay Aracı Fırlatma Sahası, ilk fırlatma görevini 30 Kasım 2024’te başarıyla gerçekleştirmişti.

Related Posts

Yönetmen İlker Canikligil tahliye edildi

YouTube kanalında ve sosyal medya platformu X’teki ifadelerine ilişkin olarak “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Gerilim tırmandı! THY ve Pegasus uçuşları iptal etti

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.

Siirt’te Polisten kaçan araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Siirt’te polis uygulamasında “dur” ihtarına uymayarak kaçan bir araçta ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde bulundu. Araçtaki 4 kişi gözaltına alındı.

Colani, ilk kez Avrupa yolunda: Yarın Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek

Barajdaki halk nöbetinin sona erdiği açıklandı. SDG, Tişrin’i Şam yönetimine bırakıyor

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Deniz Gezmiş’ göndermeli paylaşım! ‘Zulme meydan okudu Beyazıt’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’den yaptığı paylaşımda Deniz Gezmişleri unutmadı. Beyazıt Meydanı’nda yarın yapılacak mitinge çağrı yapan İmamoğlu, “Ama her zaman zulme meydan okudu Beyazıt. Şimdi de meydan okuyacak.” dedi

Erdoğan, yandaşlara ‘ödül’ dağıttı: Yeni Akit’e yılın haber sitesi ödülü!

10. Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden verilen ödülleri alan isimlerin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen gazeteciler olması ve jüri üyelerinin iktidara yakın isimler olması dikkat çekti. Programda Yeni Akit gazetesine yılın internet haber sitesi ödülü verilirken, yılın muhabiri de CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir