Günün en çok konuşulan fotoğrafı: İki başkan Çağlayan’da el ele

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve bilirkişiyi tehdit ettiği iddiasıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.

İstanbulluların İmamoğlu’na destek için akın akın gittiği adliye çevresi hıncahınç doluydu.

İmamoğlu’na yargı kuşatması sonrasında destek için adliyeye gelenlerden biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

İfade tamamlandıktan sonra polis müdahalesine rağmen kurulan otobüsten İmamoğlu İstanbullulara seslendi. Yanında ABB Başkanı Mansur Yavaş da vardı. İkilinin elele verdiği birlik mesajı günün en çok konuşulan karesi oldu.

Ekrem İmamoğlu, Yavaş’ı “Her daim yanımızda olan partimizdeki yol arkadaşlarımıza, bütün yöneticilerimize de teşekkür ediyorum, minnet duygularımı iletiyorum. ‘Mesele vatansa gerisi teferruattır’ diyerek bir arada olduğumuzu gösteren değerli dostum, abim Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum” diyerek takdim etti.

“OMUZ OMUZA, KOL KOLAYIZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte otobüsün üzerinden kalabalığa seslenen İmamoğlu konuşmasının bir kısmında da Yavaş’a söz verdi. İmamoğlu, “Mansur Başkanının belediye başkanlarımız adına söyleyecekleri vardır. Mansur Yavaş ile kol kala omuz omuzayım.” diyerek Yavaş ile omuz omuza kol kola olduğunu belirtti.

“SİLİVRİ CEZAEVİ’Nİ KAPATALIM”

Mansur Yavaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yavaş, “Sayın Başkan öncelikle size, İstanbul’a geçmiş olsun diyorum. Demokrasimize ve hukuka geçmiş olsun demiyorum. Geçmemeli bunlar.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin adeta açık hava cezaevine çevrilmek istendiğini vurgulayan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: “Tweet ortada bir yere gitmiyor. Bunun suç olup olmadığına cumhuriyet savcısı da iddia edemez. Hukukta en son yol olan bu tedbire başvurulması yanlıştır. Bir tweet atıyorsunuz Silivri soğuktur diye espri yapıyorlar. Bu espri değildir. Bu demokrasi, hukuk ve ülkemiz adına utanç vericidir. Bir an evvel ülkenin gerçek demokrasiye kavuşması için hep birlikte çalışacağız. Bundan sonra kim olursa olsun hiçbir şekilde tutuklanmayacak. Hiçbirimiz yargılanmaktan ve soru sormaktan korkmuyoruz. Değerli İstanbullular Silivri’de gereksiz yere tutuklu kalanları ziyaret edeceğiz. Madem orası soğuk, madem hukuksuzluk var, iktidar olduktan Silivri Cezaevi’ni kapatalım.”

Related Posts

İnegöl’de Çöplük Yangını Kontrol Altına Alındı

İnegöl’deki çöplük alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Jandarma’ya yeni 8 bin erbaş: Şartlar neler

Remi Gazetede yapılan duyuruyla Jandarma Genel Komutanlığı 8 bin uzman erbaş alımı yapılacak. Peki bu alımlar için gereken şartlar neler? Hangi tarihler arasında nereden yapılacak?

Kaybolduktan 30 yıl sonra aynı kıyafetlerle geri döndü: Hiçbir şey hatırlamıyor

Romanya’da 1991 yılında kaybolan bir adam, 30 yıl sonra kaybolduğu gün giydiği kıyafetlerle geri döndü.

Milas’ta tekne faciası: 2 çocuk kayıp

Milas’ta 8 kişinin bulunduğu fiber tekne battı, 6 kişi kurtuldu; kayıp 2 çocuk için arama çalışmaları sürüyor.

Ferhat Göçer Erzurum’da Coşku Dolu Bir Konser Verdi

Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde Ferhat Göçer, güçlü performansıyla hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Mourinho’nun Benfica Başarısı

Fenerbahçe, Mourinho ile Benfica’ya karşı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.