Fransa, Çad’daki bir askeri üsten çekildi

Fransa ile Çad Arasındaki İşbirliği Anlaşması Sona Erdi

Fransa ile Çad arasındaki işbirliği anlaşmasının sona ermesinin ardından, Paris hükümeti, Çad’daki Faya Askeri Üssü’nü boşalttı. Fransa Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Çad’daki askerlerinin tahliyesi devam ediyor.

Çad’da bulunan Fransız askerlerinin konuşlu olduğu Faya Askeri Üssü, Çad ordusuna geri verildi. Çad hükümeti, savunma sanayisi ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan anlaşmayı iptal etme kararı aldı. Bunun üzerine Fransız savaş uçakları ve askeri birlikler ülkeyi terk etmeye başladı.

Çad makamları, ülkede bulunan 1000 Fransız askerinin çekilme sürecinin 31 Ocak’a kadar tamamlanmasını istedi. Fransa ile Çad arasındaki bu gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Hamas’a karşı İsrailli DEAŞ

Gazze’de soykırıma rağmen hedefine ulaşamayan İsrail, DEAŞ’la bağlantılı silahlı grupları sahaya sürdü. Yaser Ebu Şebab liderliğindeki bir grup, güvenli bölge ilan edilen bir alanın kontrolünün kendilerinde olduğunu duyurdu. Eski Güvenlik Bakanı Avigdor Lieberman, çeteleri İsrail’in silahlandırdığını itiraf etti. İsrail Başbakanı Netanyahu ise “Hamas’a karşı olan aşiretleri harekete geçirdik. Bunun nesi yanlış?” dedi.

Kassam Tugayları’ndan İsrail askerlerine pusu: Ölen ve yaralananlar oldu

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde kurdukları “karmaşık bir pusuda” İsrail askerlerinden ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu. Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, söz konusu pusunun 1 Haziran’da …

Bir hafta önce evlenen Mehmet, kene ısırmasıyla öldü

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde, bir hafta önce evlenen Hacı Mehmet Eker (31), kene ısırması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kocasından ev işleri karşılığı para alıyor: Çamaşır yıkamak 42 bin TL

Bir kullanıcı TikTok’ta ev işlerine karşı kocasından ödeme alıyor. Yaşadıklarını sosyal medyada paylaşan kadın çok sayıda yorum aldı.

Dünyaca ünlü makarnada kurşun tespit edildi: Kurşun sağlığa zararlı mı?

Dünyaca ünlü makarna üreticisi Barilla, bir ürün partisinde aşırı kurşun tespit edilmesi üzerine tam buğday makarnasını piyasadan çekme kararı aldı. Geri çağırma kararının ‘Tam Buğdaylı Penne Rigate Integrale’ ürününü kapsadığı, Almanya ve İsviçre’de satışta olduğu belirtildi.

Özgür Özel’den Silivri’den sevklere tepki: FETÖ’cüler burada ne zulümler yaptı, bu kadarını yapmadı!

Özgür Özel’den Silivri’den sevklere tepki: FETÖ’cüler burada ne zulümler yaptı, bu kadarını yapmadı!