Filistinli gazeteci, Gazze Şeridi’ne yapılan İsrail saldırısında öldü

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Gazetecinin Eşi Doğum Yaptı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Eymen el-Cedy’in eşi, kocasının ölümünden kısa bir süre sonra doğum yaptı.

Yerel kaynaklara göre, Cedy’nin hamile eşi akşam saatlerinde bebek dünyaya getirdi.

Yetim bebek, babasının ismi olan Eymen adını aldı ve bu, Cedy’nin hayattaki ilk çocuğuydu ancak İsrail saldırısı nedeniyle oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Gazze’de foto muhabiri olarak görev yapan Filistinli gazeteci, İsrail’in hedef aldığı “basın” aracının içinde bulunuyordu.

İsrail, “basın” aracını hedef almıştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Saldırıda, foto muhabiri Eymen el-Cedy’nin yanı sıra gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led ve Fadi Hassune’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201’e yükseldiği vurgulanmıştı. (AA)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ‘provokasyon’ uyarısı: Sürece çomak sokmak isteyenler olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından ekonomik kalkınma ve yaşam koşulları açısından bölgede çok büyük bir heyecan olduğunu söyledi. Olumlu havanın daha da güçlendiğini ifade eden Yılmaz, yeni bir aşamaya gelindiğini ancak sürecin henüz tamamlanmadığını da belirtti. PKK’nın fesih ve silah bırakma sürecinin hassasiyetle takip edileceğini altını çizen Yılmaz, “Maalesef sürece çomak sokmak isteyenler olacaktır. Provokasyonlara ve dezenformasyonlara karşı dikkatli olmak durumundayız.” dedi.

Özgür Özel: Bu karanlık düzene boyun eğmeyeceğiz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciasının yıl dönümünde mesaj paylaştı. Özel, “Bu karanlık düzene boyun eğmeyeceğiz!” dedi.

Her 10 kişiden 6’sı erken seçim istiyor

Ser Araştırma, Nisan araştırmasında vatandaşlara, “Sizce 2025 yılında bir erken genel seçim olmalı mı?” sorusunu yöneltti. Her 10 kişiden 6’sı ise erken seçim istediğini belirtti.

25 ilde dolandırıcılık operasyonu: 41 tutuklama

25 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 41 kişi tutuklandı.

Françesko’nun ömrü yetmemişti: Papa Leo İznik’e gelecek

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo, Birinci İznik Konsili’nin 1700’üncü yıldönümü münasebetiyle İznik’e yönelik bir seyahat hazırlığının olduğunu söyledi.

ABD’li yeni Papa teknolojiye savaş açtı! Kilisenin asıl meselesi…

Katolik Kilisesi’nin Kuzey Amerika’dan seçilen ilk papası olan ABD’li 14’üncü Leo’nun Vatikan’da halka açık düzenlediği ilk pazar duasına 150 binin üzerinde kişi katıldı. Hz. Meryem’e adanmış olan Regina Caeli (Göklerin Meryem’i) duası nedeniyle Aziz …