Eski BOTAV Genel Sekreteri Levent Arkan’a Hapis Cezası

Eski BOTAV Genel Sekreterine Hapis Cezası!

Eski Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Levent Arkan, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan yargılandığı dava sonucunda Bodrum’da 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın suçu alenen işlemesi nedeniyle cezasının artırıldığını belirtirken, yargılama sürecinde pişmanlık göstermediği için iyi hal indirimi uygulanmadı. Cezanın ertelenmesi veya seçenek yaptırımlara çevrilmesi de söz konusu değil.

Mahkeme, Levent Arkan’ın eyleminin Türk Ceza Kanunu’nun 299/1. maddesine aykırı olduğuna hükmetti. Sanığın suçun işleniş şekli, amacı ve meydana gelen zarar göz önünde bulundurularak 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve suçun alenen işlenmesi nedeniyle ceza 1 yıl 9 aya yükseltildi.

Levent Arkan’ın yargılama sürecindeki tutumu ve pişmanlık göstermemesi sebebiyle TCK’nın 62. maddesi gereğince indirim uygulanmadı. Mahkeme, Arkan’ın daha önce kasıtlı suçtan mahkum olduğunu ve hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını dikkate aldı. Bu sebeplerle yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu bir kanaat oluşmadığını belirterek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, karar kesinleştiğinde Arkan’ın adli sicil kaydına işlenmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi. Sanık, kararın tebliğ edilmesinden itibaren iki hafta içinde istinaf başvurusunda bulunabilecek.

Levent Arkan, 2020-2024 yılları arasında BOTAV Genel Sekreterliği yapmış ve dönemin Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a danışmanlık hizmeti sunmuştu. – MUĞLA

Related Posts

Cezayir’de toprak kayması: 4 kişi öldü

Cezayir’in yaşanan toprak kaymasında 4 kişi hayatını kaybetti. 5 teneke evin ise çöktüğü bildirildi.

Köy yolu nehre döndü

Tokat’ın Ormanözü köyünde sağanak yağmur etkili oldu. Yağış sonrası yollar nehre döndü.

Trump Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçiş istiyor

ABD Başkanı Trump, Amerikan ticari ve askeri gemilerinin Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçmesi gerektiğini savundu.

Aydın’da tarihi eser operasyonu

Aydın’da düzenlenen tarihi eser operasyonunda 66 parça eser ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Kıyafet kuralına uymadılar: Papa’nın cenazesinde “saygısız” liderler

Papa Francis’in cenaze töreninde en çok konuşulanlardan biri kıyafet tercihleri oldu. En çok da ABD Başkanı Trump, mavi takım elbisesiyle eleştiri oklarının hedefindeydi.

Otobüste uyuşturucu araması: Bir şüpheli gözaltında

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, yolculardan birinin üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.