Erdoğan-Özel görüşmesinde herkesin merak ettiği soru: Neden Namık Tan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 16.00’da Külliye yerine AKP Genel Merkezi’nde görüşecek. Özgür Özel, görüşmede eski New York Büyükelçisi Namık Tan’ın olacağını ve Tan’ın hem görüşmeden önce protokol kurallarını kontrol edeceğini hem de görüşmede not tutacağını söyledi.

KİM BU NAMIK TAN

Namık Tan, 2010-2014 yılları arasında Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliği görevini yürüttü.

Mardinli olan 1956 doğumlu Namık Tan, Washington büyükelçisi Nabi Şensoy’un Aralık 2009’da istifa etmesinden sonra, bu göreve atandı.

25 Şubat 2010’da güven mektubunu Başkan Barack Obama’ya sunarak, yeni görevine başladı. Dört yıllık görevinin ardından 17 Mart 2014 tarihli kararname ile merkeze alındı. Merkeze alındıktan sonra emekli olan Tan, inşaat şirketi STFA Grubu’nun yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

CHP, İsveç’in NATO’ya katılması konusunda AKP ile ortak mutabakata varmıştı.

Burada da Namık Tan’ın etkisi oldukça büyük. Tan, kararın ardından Meclis’te yaptığı toplantıda, İsveç’in NATO’ya üye olmasının ikili çerçevede üstlendiği yükümlülükleri ortadan kaldırmayacağını, üyeliği onaylandığında NATO’nun terörle mücadele müktesebatını da baştan sona benimsemek ve uygulamak zorunda kalacağını söyledi.

Odatv yazdı CHP’den İsveç açıklaması geldi… Diplomat Namık Tan’dan ‘Banker Bilo’ savunmasıGüncel

Alman gazetesi Die Welt, Wikileaks’in sızdırdığı Amerikan diplomatik yazışmalarına dayandırdığı haberinde, Türkiye’deki İncirlik Üssü’nün CIA tarafından ”terör zanlılarının” olağanüstü nakil operasyonlarında kullanıldığını bildirmişti.

Fransız haber ajansının aktardığına göre, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Haziran 2006 tarihinde konuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, ”Türkiye hükümeti ve devletinin ABD’nin olağanüstü nakillerinde hiçbir rolü olmamıştır ve olmayacaktır.” demişti.

Namık Tan, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan bir raporda ABD’nin gizli nakil operasyonlarına göz yummakla ya da bizzat iştirak etmekle suçlanan 14 Avrupa ülkesi arasında Türkiye’nin de adının geçmesine yanıt veriyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir