DENEYAP Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

2024’te DENEYAP Girişim Programı İlk Mezunlarını Verdi: Toplamda 450 Bin TL Destek Sağlandı

DENEYAP Girişim Programı, genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için kapsamlı bir destek mekanizması sunuyor. Program kapsamında seçilen ekipler, girişimcilik eğitimleri, alanında uzman mentorlarla birebir görüşmeler, 150 bin TL ödül desteği, ofis desteği, tanıtım desteği, TEKNOFEST ve Take Off Girişim Zirvesi gibi prestijli organizasyonlara katılım hakkı başta olmak üzere 9 farklı alanda destekleniyor. Bu sayede, proje sahipleri girişimlerini hayata geçirme sürecinde rehberlik alarak fikirlerini başarıyla girişime dönüştürme fırsatı yakalıyor.

DENEYAP Girişim Programı’nın 2. döneminde seçilen 8 yenilikçi girişim şunlar:

  • AGROSPHERE: Çiftçilerin güvenilir bilgiye hızlı erişimini sağlayan platform, özelleştirilmiş tarım tavsiyeleri ve dijital destekle karar alma süreçlerini kolaylaştırıyor.
  • ATEŞ KES: Düşük maliyetli ve çevre dostu yangın söndürme sistemi, yangınları hızlı ve etkili bir şekilde kontrol altına alarak mevcut yöntemlerin ötesinde bir çözüm sunuyor.
  • HydroVita: Su kıtlığına karşı geliştirilen, yapay zeka destekli, taşınabilir ve enerji verimli sistem deniz suyunu içme suyuna dönüştürerek sürdürülebilir su erişimi sağlıyor.
  • KGS Teknoloji: Öğrencilerin öğrenme eksikliklerini belirleyerek yapay zeka destekli önerilerle kalıcı öğrenmeyi sağlayan bir uygulama.
  • TARSUS: Su ve ilaçlama kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmayı amaçlayan yapay zeka destekli tarım çözümü, akıllı sulama, uydu tarla takibi, mobil uygulama ve drone ile ilaçlama hizmetlerini entegre ediyor.
  • Mayham: Laboratuvar deney süreçlerini güvenli, hızlı ve verimli hale getiren biyogüvenlik kabin, kullanıcı dostu ve yenilikçi bir çözüm sunuyor.
  • Vita: Psikolojik destek ihtiyacına yönelik yapılan uygulama, yapay zeka desteğiyle erişilebilir ve etkili psikoterapi imkânı sunuyor.
  • Quadruplex Sistem Tasarımı: Uçaklarda elektronik arızalara karşı geliştirilen quadruplex kontrol sistemi sayesinde kritik fonksiyonlar arıza anında dahi güvenli şekilde devam ediyor.

Related Posts

Yapay şimşekle gübre üretildi: Bilim dünyasını sarsan buluş

Sydney Üniversitesi’nden Kimya ve Biyomoleküler Mühendislik Bölümü’nden Profesör PJ Cullen liderliğindeki ekip, havadaki azotu elektrikle uyararak doğrudan gaz formunda yeşil amonyak elde etti. Ekip, bu yöntemde plazma teknolojisi ve zar bazlı …

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

PlayStation oyunlarına zam geldi

Sony’nin PlayStation oyunlarına zam geldi. Türkiye’de oyun fiyatları sürekli artıyor ve bu sefer de PS tarafındaki AAA oyunlara zam geldi.

Beton artık çatlak tanımıyor! Geleceğin teknolojisi

İnşaat sektöründe çığır açan bir yenilik, kendini onaran beton teknolojisi, dünya genelinde bilim insanlarının ve mühendislerin ilgisini çekti. Çatlaklarını kendi kendine tamir edebilen bu malzeme, altyapıların ömrünü uzatırken bakım maliyetlerini …

Eski Tesla mühendisi hakkında şoke eden suçlama!

Tesla insansız robot projesi Optimus‘a ait gelişmiş el sensörü teknolojilerinin çalındıgi iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu kapsamda eski çalışan Zhongjie “Jay” Li hakkında hukuki süreç başlatıldı. Şirket tarafından ileri sürülen iddiada Li’nin bu …

Fallout 76, Gone Fission güncellemesi yayında

Fallout 76’nın en yeni güncellemesi Gone Fission, oyuna uzun süredir beklenen balıkçılık sistemini getirdi. Bethesda Game Studios tarafından duyurulan bu ücretsiz güncelleme ile oyuncular, oyunun haritasındaki her bölgede balık tutabiliyor …