DeepSeek yeni bir kasırgaya sebep olabilir, maliyetler yüzde 97 düşüyor

Yıllardır ABD’nin engellemeye çalıştığı Çinli yapay zekâ projeleri, DeepSeek’in yeni versiyonuyla bir kez daha dikkat çekiyor. Batı borsalarının trilyonlarca dolar kaybına sebep olan DeepSeek, yepyeni özellikleriyle bir kasırga gibi esmeye hazırlanıyor. 

DeepSeek R2 ile Yenilikler Geliyor

Elde edilen bilgilere göre, DeepSeek R2, önceki versiyonunu ikiye katlayarak saniyede 1.2 trilyon işlem yapabilme kapasitesine sahip olacak. GPT-4 Turbo ve Google Gemini 2.0 Pro gibi büyük rakiplerle rekabet edebilecek güce sahip olan DeepSeek R2, maliyetler konusunda yüzde 97 oranında tasarruf sağlayacak.

DeepSeek R2’nin girdi başına milyon token maliyeti 0.07$ ve üretim başına milyon token maliyeti ise 0.27$ olarak belirlenmiş durumda. Bu durum, yapay zekânın en düşük maliyetli modeli olmasını sağlayacak.

Yeni versiyon artık Nvidia hızlandırıcılarına olan bağımlılığı azaltacak şekilde tasarlanmıştır. %82 oranında Huawei Ascend 910B hızlandırıcısını kullanan DeepSeek R2, yeni ABD ambargoları karşısında performansını koruyabilecek. Ek olarak, dikey entegrasyon da sağlanmış olacak.

Related Posts

WhatsApp’ın yeni çıkartma tepkileri özelliği Android kullanıcılarını bekliyor

WhatsApp, kullanıcı deneyimini sürekli geliştirmeye devam ediyor. Android için en son yayınlanan WhatsApp beta 2.25.13.23 sürümünde dikkat çekici bir yenilik keşfedildi. Mesajlaşma uygulaması, yakın zamanda kullanıcıların mesajlara ve medya …

Apple, iPhone üretimini Hindistan’a kaydıracak! Peki neden?

Apple, 2026 yılı sonuna kadar ABD pazarında satışa sunulacak tüm iPhone modellerinin üretimini Hindistan’a kaydırmaya hazırlanıyor. Şirket bu hamlesiyle birlikte, Çin’e olan bağımlılığını azaltmayı ve yürürlüğe giren ek vergilerden kaçınmayı …

Luksor Dikilitaşı’nın gizemi: Üzerinde bilinmeyen yedi yeni gizli mesaj bulundu

Mısır’ın görkemli tarihinin Paris’teki temsilcisi Luksor Dikilitaşı, üzerindeki karmaşık hiyerogliflerle binlerce yıldır gizemini koruyor. Ancak Mısır bilimci Dr. Jean-Guillaume Olette-Pelletier’in sıra dışı incelemeleri, anıtta daha önce fark edilmemiş yedi gizli mesajı gün yüzüne çıkardı.

YouTube, 20. yılını yeni özelliklerle kutluyor

YouTube’a ilk videonun yüklenmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Şirket, bu günü anmak için yeni özellikler ve istatistikler duyurdu. Ayrıca, bir dizi gizli ve az bilinen özellikler hakkında hatırlatmalarda bulundu. Youtube’un Kıdemli Ürün Müdürü …

OpenAI, Google Chrome’u satın mı alıyor?

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a yönelik yoğun anti-tekel baskısı, teknoloji devini Chrome gibi kilit varlıklarını elden çıkarmaya itebilir. Bu senaryoda, yapay zeka alanının önde gelen oyuncusu OpenAI’nin Google Chrome’a duyduğu ilgi dikkat çekiyor.

Yeni araştırmanın şaşırtıcı keşfi: Güllerin atası aslında sarı mıydı?

Yeni araştırmalar, güllerin genetik kökenine dair ilginç bilgiler ortaya koyuyor: Atasal türlerin kırmızı veya pembe değil, sarı renkli olduğu keşfedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir