“Daha az zararlı” iddialarına inanmayın ! : Yeşilay’dan elektronik sigara uyarısı

Elektronik Sigara Ve Tütün Bağımlılığıyla Mücadelede Önemli Açıklamalar!

Edirne’ye gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Dinç, tütün bağımlılığının toplumda çok sayıda ölüme yol açtığını vurguladı.

“Her yıl binlerce insan tütün kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor. Elektronik sigara da insan sağlığını tehdit ediyor.”

Dinç, tütün bağımlılığında görülmeyen daha ciddi rahatsızlıkların, elektronik sigara kullananlarda ortaya çıktığını belirtti.

Elektronik sigarayla ilgili yanlış bilgilerin kullanıcıları etkilediğini ifade eden Dinç, elektronik sigaranın asla sigarayı bırakmada yardımcı olmadığını ve daha az zararlı olmadığını vurguladı.

“Sigaradan daha zararlı ve henüz tespit edilmemiş zararları bulunan elektronik sigara, gençlerimiz için oldukça tehlikeli.”

Dinç, Türkiye’de elektronik sigara satışına izin verilmediğini ve ülkenin bu konuda kararlı bir tutum sergilediğini belirtti.

“Elektronik sigara bağımlılığı diğer bağımlılıklara geçişi kolaylaştırıyor. Bu konuda alınacak daha caydırıcı önlemler gerekiyor.”

Dinç, Yeşilay’ın elektronik sigara konusunda mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve kamuya açık alanlarda elektronik sigara kullanımının daha etkili bir şekilde yasaklanması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Zayıflarken kendinizi tüketmeyin! İdeal kilo kaybı buymuş, yaz avantajını kullanın

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Gebelikte yapılan bu hata erken doğuma yol açabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, gebelikte çiğ veya az pişmiş et tüketiminin toksoplazma gibi parazitlere bağlı düşük ve erken doğum riskini artırabileceğini belirtti. Hamilelikte sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.