CHP’li Aykut Kaya ‘Akıl alacak olay değil’ diyerek açıkladı

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya’dan Eleştiri: Araç Satmak İçin Ücretli İlan Mı Verilmeli?

CHP Antalya Milletveki Aykut Kaya, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği’ni eleştirerek, bir şahsın ya da işletmenin araç satmak için ücretli ilan vermek zorunda olup olmadığını sorguladı.

Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Ticaret Bakanlığı tarafından 27 Ağustos 2024’te yayımlanan Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği’ni eleştirdi.

Oto galerici esnafına yetki belgesi verilirken lise mezuniyet şartı getirildiğini belirten Kaya, bu kuralın lise mezunu olmayan esnafların ticaret yapma imkanını kısıtladığını ve sektörü tekelleştirdiğini ifade etti. Kaya, “Milletvekilliği gibi bir görevde mezuniyet şartı aranmazken oto galeri işletmeciliğinde bu şartın olması mantıklı değil. Özellikle Anadolu şehirlerinde bu durum mağduriyete sebep olmaktadır” dedi.

Sosyal medya üzerinden araç ilanı paylaşan işletmelerin hesaplarının kapatıldığını belirten Kaya, “Sosyal medya hesaplarının kapatılması, oto galeri işletmelerini tek bir ilan platformuna yöneltiyor ve bu platformun tekelleşmesine neden oluyor. Bu tekelleşme sonucunda ilan sayfasının ücretleri yükseliyor. Bir şahsın ya da işletmenin araç satmak için ücretli ilan vermesi gerekli mi? İlan platformlarında mağaza bulunduran oto galerici esnafı aylık en az 14 bin lira mağaza ücreti ödüyor, bu rakam 60 bin liraya kadar çıkabiliyor. İş yeri kirasından daha fazla ilan platformuna ödeme yapan galerici esnafı büyük sıkıntı yaşıyor.

Related Posts

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

Faiz artışı sonrası kredi kartı kullanımında rekor! Tüketici tercihlerini değiştiriyor

Faiz oranlarındaki artış yurttaşları kredi kartlarına yönlendirdi. Kredi kartı ve kredili mevduat hesabı kullanımı hızla arttı. Bu eğilim, önümüzdeki dönemde de devam edebilir.

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir