Boğaziçi Üniversitesi uluslararası alanda önemli bir başarıya daha imza attı: 47 basamak birden yükselerek 371’inci sıraya yerleşti

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Sıralamalarda Hızla Yükseliyor

Boğaziçi Üniversitesi, son yıllarda uluslararası QS sıralamalarında hızlı bir yükseliş trendi sergiliyor. 2023 yılında 701-750 aralığında yer alan üniversite, 2024’te 514. sıraya yükseldi. Ardından 2025’te 418. ve en son olarak 2026’da 371. sıraya yükselerek dikkat çekici bir başarı elde etti.

Akademik İtibarda Yükseliş, İşveren İtibarında Türkiye İkincisi

QS verilerine göre Boğaziçi Üniversitesi, 2025 yılına göre genel puanını 40,3’e yükseltti. Akademik itibar göstergesinde dünya sıralamasında 335. sıraya, işveren itibarı alanında ise Türkiye genelinde 88. sıraya yükselerek önemli bir ivme yakaladı.

Mezunlarının işgücü piyasasındaki başarısı da göz dolduruyor. “İstihdam Çıktıları” göstergesinde Türkiye birincisi olan Boğaziçi Üniversitesi, öğretim üyesi başına düşen atıf puanını da 23,7’ye yükselterek bilimsel üretimdeki artışı kanıtladı. Aynı zamanda sürdürülebilirlik göstergesinde de Türkiye ikincisi oldu.

  • Akademik İtibar: 335. sıra
  • İşveren İtibarı: Türkiye’de 2.
  • İstihdam Çıktıları: Türkiye’de 1.

Açıklanan veriler, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik gücünü korurken kurumsal itibarı ve küresel görünürlüğünü artırdığını gösteriyor. Üniversite, hedefini daha nitelikli ve erişilebilir bir yükseköğretim düzeyine yükseltme yolunda büyük adımlar atıyor.


Küresel Rekabette Önde

Boğaziçi Üniversitesi, uluslararası alanda küresel rekabetçi konumunu güçlendiriyor. Bilimsel üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen üniversite, uluslararası işbirliklerini geliştirerek sürdürülebilirlik odaklı akademik modellerin oluşturulmasında liderlik yapmayı sürdürüyor.

Related Posts

Yıldız Sarayı’nda 4 yeni müze açılıyor

Yıldız Sarayı’nda 4 yeni müze açılıyor

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı, neden kapalı? İzmir-Çeşme yolu trafiğe ne zaman açılacak? Orman yangını ulaşımı etkiledi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Alınan son bilgiye göre Ildır Mahallesi’ndeki ziraat alanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle bölgedeki ormanlık alana sıçradı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın riski nedeniyle Çeşme’nin Ildır ve Germiyan Mahalleleri ile Urla ilçesine bağlı Nohutalan Mahallesi tahliye edildi. Öte yandan güvenlik tedbirleri ulaşımı da durdurdu. Bu nedenle vatandaşlar da İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İzmir-Çeşme kara yolu trafiğe ne zaman açılacak, neden kapandı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Sınavlarda fenomen öğretmenlerin rolü

Önce LGS sonra da YKS süreçlerinin tamamlanmasıyla bu yıl da iki büyük sınavımız geride kaldı. Milyonlarca lise ve üniversite adayı ile onların ailelerini, yakın çevrelerini ilgilendiren bu iki önemli sınav bir kez daha ‘fenomen öğretmenler’ olgusunu gündeme taşıdı.