Asgari ücret AKP’yi karıştırdı: Vekillerin telefonu kilitlendi

2025 yılı asgari ücretinin açıklanmasıyla birlikte, AKP’li vekillerin tepki yağmuruna tutulduğu iddia ediliyor.

“VATANDAŞLAR HAKLI”

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre, vekiller tepkilere yanıt verirken zorlanıyor ve kulislerde şu yorumlar yapılıyor:

“Rakam karşısında biz de şaşırdık. Gerçekten, 23 bin 500 veya 24 bin lira bekliyorduk. Ancak 22 bin 104 lira açıklandı. Bu durum karşısında, ertesi gün grup toplantısında Cumhurbaşkanı’nın belki bir değişiklik yapacağını düşündük ama böyle bir adım atılmadı. Kamuoyundan yansıyan tepkiler Sayın Cumhurbaşkanı’na iletilmiştir. Seçim bölgelerimizdeki vatandaşların tepkileri de dikkate alındı. Hem rakama hem de asgari ücrete %30 zam yapılmasına rağmen, devletin hizmetlerinden alınan vergi, harç ve cezalara %44 artış yapılmasıyla ilgili çelişkiyi dile getiriyorlar. Vatandaşlar bu konuda haklı. Asgari ücret %30 artarken, devlet de alacaklarını %30 artırmalıydı. Bir diğer sorun ise işverene verilen asgari ücret desteğinin %43 artırılmasıyla karşı karşıyayız. Burada denge sağlanmalıydı.”

Related Posts

Cezayir’de toprak kayması: 4 kişi öldü

Cezayir’in yaşanan toprak kaymasında 4 kişi hayatını kaybetti. 5 teneke evin ise çöktüğü bildirildi.

Köy yolu nehre döndü

Tokat’ın Ormanözü köyünde sağanak yağmur etkili oldu. Yağış sonrası yollar nehre döndü.

Trump Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçiş istiyor

ABD Başkanı Trump, Amerikan ticari ve askeri gemilerinin Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçmesi gerektiğini savundu.

Aydın’da tarihi eser operasyonu

Aydın’da düzenlenen tarihi eser operasyonunda 66 parça eser ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Kıyafet kuralına uymadılar: Papa’nın cenazesinde “saygısız” liderler

Papa Francis’in cenaze töreninde en çok konuşulanlardan biri kıyafet tercihleri oldu. En çok da ABD Başkanı Trump, mavi takım elbisesiyle eleştiri oklarının hedefindeydi.

Otobüste uyuşturucu araması: Bir şüpheli gözaltında

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, yolculardan birinin üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir