Ankara Büyükşehir yerli üreticinin yüzünü güldürdü

Ankara (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek için Başkentli üreticilere 2024 yılında da yardımcı oldu.

Başkentli çiftçilerin ekonomik zorluklarını hafifletmek amacıyla tarımsal destekler sunan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, tohum ve fide desteği ile birlikte Başkent Marketler aracılığıyla ürünlerin üreticiden doğrudan tüketiciye ulaşmasını sağladı.

ÇİFTÇİLERE DESTEK DEVAM EDİYOR

2024 yılında hayvancılıkta yem ihtiyacının karşılanması, yem bitkisi üretiminin arttırılması ve silajlık mısır tohumu desteğinin sağlanması için 25 ilçede, 1.719 üreticiye, 120 bin kg silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Ayrıca nohut üretimi için nakdi destek sağlanmasıyla çiftçilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve üretimin artırılması hedeflendi. Ayrıca sebze üreticilerine de sertifikalı tohumlarla daha verimli yetiştiricilik için destek sağlandı.

MAZOT DESTEĞİYLE VERİMLİLİK ARTIYOR

Mazot fiyatlarındaki artış nedeniyle, ÇKS ve traktör ruhsatı bulunan üreticilere mazot desteği verildi. Bahar ve güz dönemlerinde toplamda 157 milyon 825 bin 570 liralık mazot desteği sağlandı, çiftçilerin tarımsal üretimine katkı sağlandı.

Ayrıca Su Ürünleri Kooperatiflerine kayıtlı ve ruhsatlı balıkçılara da avlanma sezonunda destek sunuldu.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (24 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (24 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Hava balonu çakıldı: 8 kişi öldü

Brezilya’da havada alev alan sıcak hava balonunun düşmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

Başkan Demirçalı’dan belediyeden alacağı olan esnafa çağrı

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, son dört yıla ait faturalı alacağı olan esnafın borcu yoktur yazısıyla birlikte belediyeye başvurması halinde alacaklarının derhal ödeneceğini duyurdu.

İsrail’den korkutan bir uyarı daha! Tahran’ın tümüyle boşaltılmasını istedi!

İran ve İsrail arasında yaşanan gerilim, İsrail’in saldırısıyla sıcak savaşa evrildi. Taraflar 8 gündür, karşılıklı olarak birbirine saldırılar düzenlerken İsrail’den korkutan bir açıklama daha geldi. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İsrail …

Dünyanın en pahalı evi Türk milyardere satıldı

2025 yılının ilk 5 ayında ilk kez, Türk vatandaşlarının yurt dışından satın aldığı gayrimenkullerin sayısı, yabancıların Türkiye’de satın aldığı konut sayısını geride bıraktı. Geçtiğimiz yıla yönelik hazırlanan raporda, dünyanın en pahalı dairesinin 130 milyon dolar karşılığında bir Türk milyarder tarafından satın alındığına yer verildi.

Çin, İran ve İsrail’deki vatandaşlarını tahliye etmeye devam ediyor

Çin, İran ve İsrail’deki vatandaşlarını tahliye etmeye devam ediyor