AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Yönetmen İlker Canikligil tahliye edildi

YouTube kanalında ve sosyal medya platformu X’teki ifadelerine ilişkin olarak “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Gerilim tırmandı! THY ve Pegasus uçuşları iptal etti

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.

Siirt’te Polisten kaçan araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Siirt’te polis uygulamasında “dur” ihtarına uymayarak kaçan bir araçta ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde bulundu. Araçtaki 4 kişi gözaltına alındı.

Colani, ilk kez Avrupa yolunda: Yarın Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek

Barajdaki halk nöbetinin sona erdiği açıklandı. SDG, Tişrin’i Şam yönetimine bırakıyor

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Deniz Gezmiş’ göndermeli paylaşım! ‘Zulme meydan okudu Beyazıt’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’den yaptığı paylaşımda Deniz Gezmişleri unutmadı. Beyazıt Meydanı’nda yarın yapılacak mitinge çağrı yapan İmamoğlu, “Ama her zaman zulme meydan okudu Beyazıt. Şimdi de meydan okuyacak.” dedi

Erdoğan, yandaşlara ‘ödül’ dağıttı: Yeni Akit’e yılın haber sitesi ödülü!

10. Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden verilen ödülleri alan isimlerin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen gazeteciler olması ve jüri üyelerinin iktidara yakın isimler olması dikkat çekti. Programda Yeni Akit gazetesine yılın internet haber sitesi ödülü verilirken, yılın muhabiri de CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir