AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlı olduklarını bildirdi.
Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve AK Parti İl Kadın Kolları üyeleriyle, 81 ille eş zamanlı basın toplantısı düzenledi.
AK Parti’nin 5,5 milyon kadın üyesi, 600 bine yakın gönüllü teşkilat mensubuyla aynı zamanda güçlü bir kadın hareketi olduğunu kaydeden Dilek Yıldız Büyükdağ, “kadına şiddetin, insanlığa ihanet” olduğunu vurguladı.
Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammüllerinin olmadığını aktaran Dilek Yıldız Büyükdağ, “Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet, sadece ülkemizin değil, maalesef tüm dünyanın sorunudur. Tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan, kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok.” dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise AK Parti’nin ortaya koyduğu vizyonun ilk günden itibaren çok net olduğunu, şiddetin hiçbir türüne tahammüllerinin olmadığını söyledi.