Ahmed Şara ilk kez ulusa seslendi: Suriye’de iç barışı sağlamak için elimizden geleni yapacağız

Suriye’de Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Geçiş Döneminde Halka Seslendi

Suriye’de geçiş döneminin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ilk ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi.

Şara, devrilen Baas Rejimi’ni “Dünyanın en baskıcı yönetim biçimlerinden biri” olarak tanımladı.

“Kadını, erkeği ve gençleriyle Suriye’nin çeşitliliğini yansıtan kapsamlı bir geçiş hükümeti oluşturmak için çaba sarf edeceğiz. Bu hükümet, özgür ve adil seçimlerin gerçekleştiği noktaya kadar, yeni Suriye’nin kurumlarını oluşturma görevini üstlenecek.” diyen Şara, bu süreçte hazırlık komitesi kurulacağını duyurdu.

Ahmed Şara, Ulusal Diyalog Konferansı için hazırlık komitesinin de yakında açıklanacağını belirterek, Suriye’nin geleceğinin bu konferansta ele alınacağını vurguladı.

Şara, tüm süreç tamamlandıktan sonra hukukun temelini oluşturacak anayasayı ilan edeceklerini açıkladı. Önceliklerinin iç barışı sağlamak ve ülkenin itibarını yeniden tesis etmek olduğunu belirtti.

ESAD SONRASI İLK ZİYARET KATAR EMİRİ’NDEN

Suriye’nin Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Şara, dün Başkent Şam’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yi ağırladı.

Katar Emiri, Esad sonrası Suriye’yi ziyaret eden ilk lider konumuna geldi.

İki lider, Suriye’nin yeniden yapılandırılmasında Katar’ın yapacağı katkıları ele aldı. Suriye’deki devlet memurlarının maaşlarının ödenmesine Katar’ın destek olmayı planladığı belirtiliyor.

Esad rejiminin devrilmesinin ardından Katar, Türkiye’den sonra Şam’da büyükelçilik açan ikinci ülke oldu.

Related Posts

Yönetmen İlker Canikligil tahliye edildi

YouTube kanalında ve sosyal medya platformu X’teki ifadelerine ilişkin olarak “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Gerilim tırmandı! THY ve Pegasus uçuşları iptal etti

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.

Siirt’te Polisten kaçan araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Siirt’te polis uygulamasında “dur” ihtarına uymayarak kaçan bir araçta ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde bulundu. Araçtaki 4 kişi gözaltına alındı.

Colani, ilk kez Avrupa yolunda: Yarın Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek

Barajdaki halk nöbetinin sona erdiği açıklandı. SDG, Tişrin’i Şam yönetimine bırakıyor

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Deniz Gezmiş’ göndermeli paylaşım! ‘Zulme meydan okudu Beyazıt’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’den yaptığı paylaşımda Deniz Gezmişleri unutmadı. Beyazıt Meydanı’nda yarın yapılacak mitinge çağrı yapan İmamoğlu, “Ama her zaman zulme meydan okudu Beyazıt. Şimdi de meydan okuyacak.” dedi

Erdoğan, yandaşlara ‘ödül’ dağıttı: Yeni Akit’e yılın haber sitesi ödülü!

10. Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden verilen ödülleri alan isimlerin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen gazeteciler olması ve jüri üyelerinin iktidara yakın isimler olması dikkat çekti. Programda Yeni Akit gazetesine yılın internet haber sitesi ödülü verilirken, yılın muhabiri de CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir