Saadet Partisi’nden TBMM’ye olağanüstü toplantı çağrısı

Saadet Partisi Başkanlık Divanı, İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve işgal planını görüşmek üzere olağanüstü gündemle toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin bugüne kadar tarihi sorumluluğunu yerine getiremediği vurgulandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) acil toplantı çağrısı yapıldı.

Saadet Partisi Başkanlık Divanı toplantısı sonrası yapılan açıklama şöyle:

“Terörist İsrail’in Gazze’yi tamamen işgal planı, artık hiç kimsenin “en güçlü biçimde kınama” ile geçiştiremeyeceği bir evreye gelmiştir. Sadece güçten anlayan İsrail’e, güç ile karşılık vermeyen,Askeri müdahale için adım atmayan,İsrail ile tüm ilişkilerini kesmeyen her uluslararası kurum, her ülke, her lider; Soykırım suçunu ortağıdır. Artık hiç kimse kınamanın acizliğine, meydanda esip gürlemenin hamasetine ve sözde reel politiğin arkasına sığınamaz. İsrail’in işgal kararı karşında hiçbir maskenin geçerliliği yoktur. Çözüm bellidir, yöntem bellidir, yol bellidir! Türkiye bugüne kadar tarihi görevinin gereğini yerine getirememiştir. Bu işgal planı karşısında, Türkiye tarihinden aldığı sorumluluğu ve cesareti göstermelidir.

Bu yüzden; Gazze’deki fiili duruma tepki koyma cesareti gösteren tüm dünya ülkeleriyle birlikte; Türkiye’nin öncülük edeceği “GAZZE BARIŞ GÜCÜ” kurulmalı, abluka kırılmalı ve terörist İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılmalıdır. Gelinen noktada sadece iki tercih kalmıştır; Ya Siyonizm ve emellerinden tarafsınız ya da Gazze’den ve Filistin’den!

Saadet Partisi olarak bir kez daha iktidarı harekete geçmeye ve somut adım atmaya çağırıyoruz. Bu çerçevede ilk adım olarak;

-TBMM derhal olağanüstü gündemle toplantıya çağrılmalıdır.

-TBMM’de ortaya konacak ortak irade ile İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü kapatılmalıdır.

Saadet Partisi bu noktada atılacak her adıma destek vermeye, her türlü insani ve siyasi girişimi yapmaya hazırdır.

Related Posts

OGM uyardı: Yüksek yangın riski

Türkiye son haftalarda orman yangınlarıyla mücadele verirken Orman Genel Müdürlüğü’nden de orman yangınlarına ilişkin kritik uyarı geldi.

Gazze’de beş gazeteci öldürüldü, İsrail ordusu Al Jazeera muhabiri Enes El Şerif’i doğrudan hedef aldıklarını duyurdu

Gazze’de beş gazeteci öldürüldü, İsrail ordusu Al Jazeera muhabiri Enes El Şerif’i doğrudan hedef aldıklarını duyurdu

Cemaatten Tepki: Bulut Camii’ne Osimhen İsimlendirmesi

Konya’daki Bulut Camii, Google Haritalar’da Victor Osimhen Camii olarak tanımlandı. Cemaat bu duruma tepki gösteriyor.

16 yaşındaki Efe’den acı haber: Ahmet’in yanına gitti

Sakarya’nın Karasu ilçesinde serinlemek için denize giren 16 yaşındaki Efe Erdem Sevinç boğularak can verdi. Efe’nin Mattia Ahmet Minguzzi’nin yakın arkadaşı olduğu öğrenildi.

Fidan, Mısır’da Dışişleri Bakanı ile Görüştü

Hakan Fidan, El Alameyn’de Mısır Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi.

Antalya’da Tartışma Kavgaya Dönüştü: Bir Ölü, Bir Yaralı

Antalya’da H.T. ile Emir Batuhan Çelik arasındaki tartışma, tabancayla ateş açılmasıyla sonuçlandı.