Yeni evli çiftler ile engellilere ve memurlara ucuz kiralık ev projesi: Sosyal konutlardan kontenjan ayrılacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sosyal Konut Projeleri Ele Alındı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kira fiyatları sorununa çözüm bulmak amacıyla sosyal konut projeleri ele alındı. Toplantıda, yeni evli çiftler, engelliler ve memurlar için sosyal konut projelerinden kiralık konut kontenjanı ayrılması konusunda çalışmaların başlatılması gündeme geldi.

Enflasyonu Tetikleyen Kiralar Masaya Yatırıldı

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Türkiye’nin karşı karşıya olduğu önemli bir sorun olan kira artışlarını ele aldı ve bu durumun enflasyonu da olumsuz etkilediğini belirtti. 2026 yılından itibaren sosyal konut seferberliği başlatılması planlanırken, evlilik ve nüfus artışını desteklemek amacıyla “ucuz kiralık konut” projelerinin de uygulanması planları arasında.

Tespitler ve Öneriler

  • Kiralardaki Düşüş Yetersiz: Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi tarafından yapılan analizlerde, kiralardaki düşüşün enflasyondaki düşüş hızının gerisinde kaldığı belirlendi. Kiralardaki yüzde 25’lik artış sınırlamasının sektörde istenilen düşüşü engellediği ve enflasyonu olumsuz etkilediği vurgulandı.
  • Sosyal Konut Seferberliği: Kahramanmaraş’taki deprem felaketi sebebiyle konut inşaatlarının o bölgede yoğunlaştığı dikkate alınırken, depremlerin bütçeye oluşturduğu yükün 2026’da azalması bekleniyor. Bu kapsamda önümüzdeki yıllarda büyükşehirlerde sosyal konut seferberliğine başlanması planlanıyor.
  • Ucuz Kiralık Konutlar: Yapılacak sosyal konut projelerinin belirli bir bölümünün kura yöntemiyle yeni evli çiftler, engelliler ve devlet memurlarına piyasa değerinin altında kira bedeliyle sunulması hedefleniyor. Bu sayede evlilik teşvik edilirken, çiftlerin çocuk sahibi olmaları da desteklenmiş olacak.

Related Posts

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı (9 Temmuz 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen ağustos vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 1,51 azalışla 11.763,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise yüzde 0,15 artarak 11.781,00 oldu. Ağustos vadeli endeks kontratı, bugün açılış …

Trump’tan ilaç ve bakır ithalatına şok tehdit: Yüzde 200’e varan vergiler kapıda

ABD Başkanı Donald Trump, bakır ithalatına yüzde 50 gümrük tarifesi getirileceğini açıkladı. Trump ilaç, çip ve BRICS ülkelerine ilişkin yeni vergilerin de yakında duyurulacağını belirtti.