Son dakika… İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami saldırıda öldürüldü

İsrail Öncü ve Hassas Saldırılarla İran’ı Vurdu

İsrail ordusu, İran’ın nükleer programını durdurmak amacıyla öncü ve hassas saldırılar başlattı.

İran devlet televizyonu, İsrail’in Natanz’daki nükleer tesislerle birlikte Tahran, Tebriz ve Kirmanşah’taki noktaları vurduğunu duyurdu.

İki Önemli İsim Hayatını Kaybetti

İsrail’in saldırısı sonucunda İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami’nin hayatını kaybettiği belirtildi.

Tesnim Haber Ajansı’na göre, İsrail’in Tahran’daki Devrim Muhafızları Ordusu merkezine saldırdığı ifade edildi. Resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri

HamaneY’den Sert Tepki

İran Lideri Ali Hamaney, İsrail’in saldırıları sonucunda komutanlar ve bilim insanlarının hayatını kaybettiğini belirterek, İsrail’e sert bir şekilde karşılık vereceklerini açıkladı.

HamaneY, İsrail’in yerleşim yerlerine yaptığı saldırılarla “kötü doğasını” gösterdiğini ifade ederek, “Bu rejim, ağır bir cezanın kendisini beklediğini bilmelidir.” dedi.

Hamaney, İran silahlı kuvvetlerinin İsrail’i rahat bırakmayacağını vurgulayarak, “Düşmanın saldırılarında bazı komutanlar ve bilim insanları şehit oldu. Yerlerine geçenler, görevlerini hemen devralacaktır.” şeklinde konuştu.

İran lideri, “Siyonist rejim, bu cinayetle kendisi için acı dolu bir kader hazırladı ve bunun bedelini kesinlikle ödeyecektir.” sözlerine yer verdi.

Related Posts

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

Rusya’ya karşı Batı cephesinde birlik sinyali

Trump yönetiminin göreve başlamasının ardından Rusya karşıtı cephede ayrı düşen ABD ve AB tekrar aynı noktaya dönme sinyalleri veriyor. Rusya’nın “oyalama taktiğinden bıktığı” belirtilen Trump’ın Moskova’ya karşı sert yaptırımlara yeşil ışık yakması gündemde.

Taksici esnafı karıştı: Adaylığını açıklayan Dalcı, Eyüp Aksu’ya tepki gösterdi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan İsmet Dalcı, mevcut başkan Eyüp Aksu’yu sert sözlerle eleştirdi. Dalcı, Aksu’yu kötü yönetim değil, “ihanet” ile suçladı.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.

Simonyan: Paşinyan iktidarı kaybetme korkusuyla aklını yitirmiş durumda

Rossiya Segodnya Uluslararası Medya Grubu ve RT televizyon kanalının Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın artık iktidarı kaybetme korkusundan delirmiş durumda olduğunu söyledi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.