Karın yağmadığı kayak merkezi iflas etti

Avusturya’daki Schetteregg Kayak Merkezi Kürsel Isınmanın Etkileriyle Kapandı

Avusturya’nın meşhur Schetteregg Kayak Merkezi, kürsel ısınmanın etkileriyle başa çıkamayarak zor günler yaşamaya başladı. Kar yağışının istenilen düzeylere ulaşmaması, kayak merkezinin işleyişini olumsuz etkiledi ve büyük bir mali sıkıntıya sürükledi. İşletme sahibi olan Egger Liftgesellschaft mbH & Co. KG firması, 17 Mayıs’ta gerçekleşen olağanüstü ortaklar toplantısında alınan başarısız kararın ardından iflasını açıkladı.

Maddi Zorluklar ve Dış Yatırımcı Bulma Çabaları

Patronlar Dünyası’nın haberine göre, şirketin yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 hissedarın katıldığı toplantıda sermaye artırımı veya kurtarma planları konusunda anlaşmaya varılamamasının şirketin mali durumunu ciddi şekilde kötüleştirdiği ve dolayısıyla faaliyetlerine devam edemeyeceği belirtildi. Şirket ayrıca maddi kaynaklarını da tüketmiş ve dış yatırımcı bulma çabaları da sonuçsuz kalmıştı.

Birçok Türk ziyaretçinin de tercih ettiği kayak merkezi, gelecek planlarını oluşturmakta başarısız olunca kapanmak zorunda kaldı. Şetteregg Kayak Merkezi’nin eski günlerine dönmesi için yapılan tüm çabalara rağmen durumun vahim olduğu ortaya çıktı.

Related Posts

Mayıs ayı verileri belli oldu: Ekonomistler enflasyonu nasıl yorumladı?

TÜİK mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan oran beklentilerin gerisinde kaldı. Uzmanlar gelişmeyi farklı yorumlarla değerlendirdi.

Rekabet Kurulu’ndan çimento şirketlerine dev ceza!

Malatya’da faaliyet gösteren bazı çimento, hazır beton ve agrega firmalarına Rekabet Kurulu tarafından para cezası verildi. Kurul fiyat tespiti ve müşteri paylaşımı yaptığı gerekçesiyle toplamda yaklaşık 72 milyon TL idari para cezası uyguladı …

Bayram öncesinde ikinci el piyasası hareketlendi: Fiyatlar neden arttı, en çok talep hangi araca?

İkinci el otomobil piyasası bayram öncesinde hareketlendi. En çok talebin hibrit araçlara olduğunu vurgulayan piyasa uzmanları ikinci el otomobil fiyatlarındaki artışı da talep yoğunluğu, sıfır araç fiyatlarındaki yükseliş, ekonomik göstergelerdeki değişim ve mevsimsel etkiler olarak açıkladı.

Savaş biterse 3 milyar dolar bavula girer

Başta Rusya, Ukrayna ve Orta Doğulu olmak üzere İstanbul’da hazır giyim ticaretinin ve alım gruplarının kalbi konumundaki Laleli Bölgesi’nde,  işletmelerin gözü Rusya Ukrayna savaşını bitirecek barışta.

Ekonomi yönetimi haziran ajandası: Enflasyon, faiz, sanayi…

Ekonomi yönetiminin ajandasındaki yoğunluk haziranda da devam edecek. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının haziranda Erzurum’da yapılması bekleniyor. Piyasalar ise Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararını merakla bekliyor.

İki dev şirket birbirine girdi

Teknoloji devi Samsung, ABD’de açılan bir patent ihlali davasında tarihi bir kararla karşı karşıya kaldı. Japon teknoloji firması Maxell’in açtığı davada jüri, Samsung’un yedi farklı patenti izinsiz kullandığına hükmederek şirkete 117,7 milyon dolarlık tazminat cezası verdi.