16 milyon emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde!

Emeklilere Bayram İkramiyesi Ödemelerinde Artış Devam Ediyor

Emeklilerin refahını artırmak amacıyla 2018 yılında başlatılan bayram ikramiyesi uygulaması, Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere yılda iki kez ödeme yapılmasını sağlıyor.

2018 yılında her bayram için 1000 lira olarak başlayan ikramiye miktarı, 2021’de 1100 liraya, 2023’te 2 bin liraya, 2024’te 3 bin liraya, ve bu yıl için 4 bin liraya yükseltildi.

2018-2024 DÖNEMİNDE TOPLAM 252 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

SGK, Ramazan Bayramı’nda 15,8 milyon kişiye toplam 57,2 milyar lira ikramiye öderken, Kurban Bayramı’nda yaklaşık 16 milyon emekli ve hak sahibine toplam 57,4 milyar lira ödeme yapacak.

Ödeme tarihlerinin bu hafta içinde açıklanması planlanırken, ikramiyelerin ise bayram haftasında hesaplara aktarılması bekleniyor.

SGK’nin son altı yılda emeklilere toplamda 252,1 milyar lira bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirdiği biliniyor.

Related Posts

TOKİ 11 ilde 3 bin 731 konutu hak sahiplerine teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projeleri kapsamında geçen ay 11 ilde 3 bin 731 konutun anahtarını hak sahiplerine teslim etti.

Bitcoin’den rekor üstüne rekor: Yükseliş durdurulamıyor!

Bitcoin, tarihi zirvesine ulaşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Piyasada yaşanan yükselişte küresel gelişmelerin etkisi dikkat çekiyor. Kripto paralara yönelik politikalar da bu hareketliliği destekliyor.

Kapora dolandırıcılarının kullandığı 3 tehlikeli tuzak: Siz de hedef olabilirsiniz

İnternetten yapılan ev ve tatil kiralamalarında kapora tuzağı büyüyor. Sahte ilanlar ve güven vermeye çalışan dolandırıcılar, özellikle yaz aylarında harekete geçiyor. Uzmanlar uyarıyor: “Kandırılmamak için ödeme yapmadan önce bu adımları mutlaka uygulayın!”

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …