Mevduat faizleri yeniden yükseldi: Uzmanından vade tavsiyesi

Yatırımcıların Gözü Mevduat Faizlerinde: Yeni Rekor!

Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının etkisiyle piyasada faiz oranlarında yukarı yönlü bir hareketlilik yaşanıyor. Yatırımcıların ilgi odağı haline gelen mevduat faizleri, geçtiğimiz haftalarda %52 seviyelerine çıkan faizlerin bu hafta %53’ü aşarak yeni bir zirve gördü.

Milliyet’in haberine göre, yatırımcılar özellikle sabit getirili ve risksiz yatırım aracı olan vadeli mevduatlarda en yüksek getiriyi hedefliyor. Faizlerin bu seviyelerde devam etmesi durumunda, 1 yıl boyunca kümülatif getiri %60’ı aşabiliyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ise faizlerdeki seyri şu şekilde değerlendirdi:

“Uzun vadede mutlaka bir faiz indirimi olacak. Bu nedenle birikimleri kısa vadeli mevduatta tutmak daha mantıklı görünüyor”

Kurtuluş, Nisan ve Mayıs aylarındaki enflasyon verilerinin faiz seyrini belirleyeceğini belirterek, Mayıs ayında %3’ün altında bir rakam gelmesi durumunda faiz artışlarının durabileceğini, aksi takdirde yeni artışların beklenebileceğini söyledi. Uzmanlar da 1 milyon TL’lik mevduatın aylık getirisinin yaklaşık 39.496 TL olduğunu hesaplayarak, olası faiz indirimlerine karşı kısa vadeli mevduat tercihini daha mantıklı buluyor.

Related Posts

Bitcoin’den rekor üstüne rekor: Yükseliş durdurulamıyor!

Bitcoin, tarihi zirvesine ulaşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Piyasada yaşanan yükselişte küresel gelişmelerin etkisi dikkat çekiyor. Kripto paralara yönelik politikalar da bu hareketliliği destekliyor.

Kapora dolandırıcılarının kullandığı 3 tehlikeli tuzak: Siz de hedef olabilirsiniz

İnternetten yapılan ev ve tatil kiralamalarında kapora tuzağı büyüyor. Sahte ilanlar ve güven vermeye çalışan dolandırıcılar, özellikle yaz aylarında harekete geçiyor. Uzmanlar uyarıyor: “Kandırılmamak için ödeme yapmadan önce bu adımları mutlaka uygulayın!”

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.