Üniversite Öğrencilerinden Hastanedeki Çocuklara Moral Etkinliği

Üniversite Öğrencilerinden Hastanede Tedavi Gören Çocuklara Moral Etkinliği

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde, Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Silopi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için özel bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğin amacı, hastanede tedavi gören çocukların moral ve motivasyonunu artırmak ve ailelerine psikolojik destek sağlamaktı. Üniversite öğrencileri, masal kahramanı kostümleriyle çocuklarla bir araya gelerek oyunlar oynadı, şarkılar söyledi ve eğlenceli vakit geçirdi.

Silopi MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Çatur ve Öğretim Görevlisi Esma TürkYılmaz’ın destekleriyle gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler çocukları hem eğlendirmek hem de bakım anlamında destek olmak için çaba sarf etti.

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, karakter kostümleri giyerek kendilerini çocuklara yakın hissettirdi. Öğretim görevlisi Esma Türkyılmaz, “Yaptığımız etkinliklerle çocuklara hem eğitim hem de eğlence sunmayı hedefledik. Onların mutluluğu bizim için çok değerli” dedi.

Etkinlikte yer alan öğrenciler, çocuklara keyifli anlar yaşatmanın mutluluğunu yaşarken, Silopi Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Mehmet Cihat Demir de organizasyona destek veren herkese teşekkür etti. Demir, “Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın moralini yükseltmek ve motivasyonlarını artırmak çok önemli. İleriki dönemlerde de benzer etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı, neden kapalı? İzmir-Çeşme yolu trafiğe ne zaman açılacak? Orman yangını ulaşımı etkiledi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Alınan son bilgiye göre Ildır Mahallesi’ndeki ziraat alanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle bölgedeki ormanlık alana sıçradı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın riski nedeniyle Çeşme’nin Ildır ve Germiyan Mahalleleri ile Urla ilçesine bağlı Nohutalan Mahallesi tahliye edildi. Öte yandan güvenlik tedbirleri ulaşımı da durdurdu. Bu nedenle vatandaşlar da İzmir-Çeşme kara yolu kapandı mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İzmir-Çeşme kara yolu trafiğe ne zaman açılacak, neden kapandı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Sınavlarda fenomen öğretmenlerin rolü

Önce LGS sonra da YKS süreçlerinin tamamlanmasıyla bu yıl da iki büyük sınavımız geride kaldı. Milyonlarca lise ve üniversite adayı ile onların ailelerini, yakın çevrelerini ilgilendiren bu iki önemli sınav bir kez daha ‘fenomen öğretmenler’ olgusunu gündeme taşıdı.

İstanbul’da denize girmek yasak mı? Fırtına nedeniyle İstanbul’un 3 ilçesinde denize girme yasağı

İstanbul’da yaz mevsiminin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar için önemli bir uyarı: Fırtına ve sağanak yağış beklentisi nedeniyle 29 Haziran 2025 Pazar günü 3 ilçede denize girmek yasaklandı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli rüzgar ve dalga uyarısının ardından, bu ilçelerde sahillerde yoğun dalga ve rip akıntısı riski nedeniyle kaymakamlıklar tarafından denize girme yasağı getirildi. Peki, İstanbul’da denize girmek yasak mı, hangi ilçelerde denize girmek yasak?