Trump, Biden’ın tüm güvenlik izinlerini iptal etti

ABD Başkanı Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Biden’ın tüm güvenlik izinlerini iptal ettiğini duyurdu.

Trump, açıklamasında, “Joe Biden’ın gizli bilgilere erişiminin devam etmesine artık gerek yok. Bu nedenle Joe Biden’ın güvenlik izinlerini derhal iptal ediyor ve günlük istihbarat brifinglerini durduruyoruz.” ifadesini kullandı.

Biden’la ilgili hazırlanan bir savcılık raporuna atıf yapan Trump, açıklamasında, “Biden zayıf hafızadan muzdaripti, onun iyi hali bile hassas bilgiler söz konusu olduğunda güvenilmez. Joe, kovuldun!” yorumuna yer verdi.

Görevi 2021 yılında Biden’a devrettikten sonra kendisinin güvenlik izinlerinin Biden tarafından iptal edildiğini hatırlatan Trump, kendisinin de aynı şekilde davrandığını belirtti.

Related Posts

Hatay’daki yangın kontrol altına alındı

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 30 Haziran’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İran, UEAK’la işbirliğini resmen kesti

İran, UAEK ile iş birliğini askıya alan yasayı resmen yürürlüğe koydu. Yeni düzenleme, nükleer denetimlerin artık Tahran’ın güvenlik kurulunun onayına bağlı olacağını öngörüyor. Tahran yönetimi, ajansı Batı yanlısı olmakla suçladı ve İsrail saldırılarına zemin hazırlamakla itham etti.

Aslanoğlu’ndan mesaj: CHP İzmir’de bölünmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltında bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşi Duygu Aslanoğlu ile mesaj yolladı. Eşinin durumunun iyi olduğunu aktaran Duygu Aslanoğlu, “’İzmir’de CHP bölünmeyecek, bunu ben sağlayacağım’ diyor” dedi.

Stokları azalan ABD, Ukrayna’ya füze sevkiyatını durdurdu

Pentagon, ABD’nin stoklarının azalmış olması sebebiyle bazı hava savunma füzeleri ile hassas güdümlü mühimmatın Ukrayna’ya sevkiyatını durdurdu.

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

Rusya’ya karşı Batı cephesinde birlik sinyali

Trump yönetiminin göreve başlamasının ardından Rusya karşıtı cephede ayrı düşen ABD ve AB tekrar aynı noktaya dönme sinyalleri veriyor. Rusya’nın “oyalama taktiğinden bıktığı” belirtilen Trump’ın Moskova’ya karşı sert yaptırımlara yeşil ışık yakması gündemde.