Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Korkuforum

Korkuforum için güncel haberler ve son gelişmeler

Korkuforum

Korkuforum için güncel haberler ve son gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Maden aranan yukari kizilca koyunde topyekun direnis basladi cM9VD1OU
Eğitim

Maden Aranan Yukarı Kızılca Köyü’nde Topyekün Direniş Başladı ! 

By Serkan Arslan
21 Temmuz 2026 2 Min Read
Maden Aranan Yukarı Kızılca Köyü’nde Topyekün Direniş Başladı !  için yorumlar kapalı

BSHA / Kemalpaşa – Doğaya ve insan sağlığına zararlı kurşun ve çinko madeni sondaj çalışmalarının sürdüğü İzmir’in akciğerleri Kemalpaşa Yukarı Kızılca Köyü’nde madene karşı topyekün direniş başladı. 

“Maden Firmasına Su Yok, İşçilerine Yemek Yok! Hep Birlikte Mücadele Edeceğiz”

İzmir’in şirin ilçesi Kemalpaşa’nın İzmir’in akciğerleri olarak bilinen Yukarı Kızılca Köyünde kurşun ve çinko madeni arama çalışmalarının başlamasına karşı YukarıKızılca Doğa ve Yaşam Savunucuları öncülüğünde bir direniş başladı. 

“Yaprak Bizim Su Bizim Madene Yok İzin”

İzmir’den ve Kemalpaşa’nın köylerinden gelen halk ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, köy meydanında toplandı. Katılımcıların ‘Toprağıma Suyuma, Ağacıma Dokunma’ , ‘Yapram Bizim Su Bizim Madene Yok İzin” , ‘Patron Zengin Olacak Zehri Bize Kalacak” pankartları dikkat çekti. Etkinliğe Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Yağmur Yurdakul Özkan, Büyükşehir Belediye Meclisi Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Selçuk Karakülçe, Başkan Vekili Erdal Karagöz, siyasi partilerin İzmir ve Kemalpaşa temsilcileri katıldı. AK Parti İzmir ve Kemalpaşa teşkilatından kimse eyleme katılmadı. 

Başkan Mehmet Türkmen, “Daha Sondaj Yaparken Nasıl Ağaçları Kestiler Gördünüz, Kanununların Verdiği Tüm Yetkilerimizi Madene Karşı Uygulayacağız” 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Kemalpaşa İzmir’in en güzide ilçesi olduğunu belirterek, Burada birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz takdirde millete rağmen kimse bir şey yapamaz. Şu an arama yapıyorlar. Madenin debisi varsa işletme ruhsatına geçecekler. Sadece aramada yapılanları gördünüz, ağaçları nasıl kesiyorlar. Maden çalışmaları başladığında Kızılca’dan nasıl ev alırız diye düşünenler nasıl kaçarız diye düşünecek. O yüzden hep birlikte birlik beraberlik içerisinde Madene Hayır diyoruz. Biz bunu istemiyoruz. Kanunların bize ne yetki varsa hepsini kullanacağımıza sizlerin önünde söz veriyoruz. Birlik beraberlik içerisinde olursak güçlü oluruz” diye konuştu. 

Murathan, “Hep birlikte mücadele edeceğiz. Yok tek başına kurtuluş, ya hep beraber ya hiç birimiz. Maden işçilerine su, yemek vermeyeceğiz. İşçi vermeyeceğiz” 

Yukarı Kızılca Madene Hayır Komitesinden yer alan Jeoloji Mühendisleri İzmir Şubesi eski Başkanı Alim Murathan, madenin içme suyu kaynakları bölgesinde kurulmaya çalışıldığını belirterek, “Hep birlikte mücadele edeceğiz. Yok tek başına kurtuluş, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Maden işçilerine su, yemek vermeyeceğiz. İşçi vermeyeceğiz. Maden işletmesi titreyerek girecek köye. Ama şiddet yok. Her şeyi barışçıl bir şekilde yapacağız. Tıpkı Bergama köylüleri gibi. DSİ Bölge Müdürlüğü ve İZSU GEnel Müdürlüğü’ne iki dilekçe verdik. İZSU’dan izin almamışlar. İZSU gelip inceleme yaptılar. Önümüzdeki hafta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edeceğiz. İçme suyu havzasında maden olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde olmaz. DSİ’nin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Halk burada. Bu halk seçimi bekliyor. Bu halk asla ranta izin vermeyerek”  (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Author

Serkan Arslan

Follow Me
Other Articles
Menopoz sonrasi donemde kolajen miktari azalabilir Mdb9upzB
Previous

Menopoz Sonrası Dönemde Kolajen Miktarı Azalabilir

Venezuelada cifte deprem felaketini 1405 artci takip etti can kaybi 5 bin 278e yukseldi CC7KjluZ
Next

Venezuela’da çifte deprem felaketini 1405 artçı takip etti: Can kaybı 5 bin 278’e yükseldi

SON YAZILAR

  • ABD Uzay Kuvvetleri ve SpaceX Arasında Dev Anlaşma
  • Kerkük’te 4 büyüklüğünde deprem
  • Zuckerberg: ‘Yapay zekaya herkes erişirse, sistem daha adil olabilir’
  • Başkan Erdal Beşikçioğlu gözaltında… Etimesgut Belediyesi’nden operasyon açıklaması: ‘Başkanımızın arkasındayız’
  • TBMM’de muhalefetten ‘eğitim’ tepkisi: ‘Gençlerimize en büyük kötülüğü eğitim politikanızla yaptınız’
  • Tapu personeliyle tartışan belediye başkanı, kurumun önünü kazdırdı
  • ChatGPT, ünlü yazarların yazım tarzını taklit etmeyi sonlandırıyor
  • Türkiye’de iPhone fiyatları makas açtıkça açıyor! İlk sıraya yerleşti
  • Geçen yıl elde kalınca üretimi kestiler: Kilosu3,5 liraya kadar düşünce çiftçi isyan etti
  • Kartal Eddie filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Kartal Eddie filmi hikayesi ve oyuncu kadrosu

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.161)
  • Ekonomi (111)
  • Haber (413)
  • Sağlık (126)
  • Teknoloji (58)
Copyright 2026 — Korkuforum. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
adana escort