Daron Acemoğlu, annesinin hatırası olan kâğıt tutucuyu Nobel Müzesi’ne bağışladı

Daron Acemoğlu, Annesinden Kalan Değerli Bir Hatırayı Nobel Müzesi’ne Bağışladı

Dünyanın önde gelen ekonomistlerinden biri olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyesi ve 2024 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Prof. Dr. Daron Acemoğlu, annesinden kalan değerli bir kağıt tutucuyu Nobel Müzesi’ne bağışladı. Bu kağıt tutucunun, Acemoğlu’nun annesinden kalan nadir hatıralardan biri olduğu belirtildi.

Acemoğlu, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine yönelik yaptığı çalışmalarıyla 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görülmüştü. Nobel Müzesi, Acemoğlu’nun kağıt tutucuyu bağışladığını 27 Ocak’ta duyurdu.

Acemoğlu’nun annesinden kalan bu hatıra, onun İrma Acemoğlu adlı öğretmen bir anneden geldiğini gösteriyor. İrma Acemoğlu, oğlunun akademik çalışmalarını teşvik etmiş ve onu desteklemiştir. 1991 yılında vefat eden İrma Acemoğlu, Acemoğlu’nun hayatında önemli bir yere sahipti.

Daron Acemoğlu’nun Akademik Kariyeri ve Çalışmaları

Daron Acemoğlu, 1967 yılında İstanbul’da doğdu ve eğitimine burada başladı. İlköğrenimini tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine devam etmek üzere yurt dışına gitti. Lisans eğitimini İngiltere’de tamamladıktan sonra ABD’ye giderek akademik kariyerine devam etti.

Acemoğlu’nun çalışmaları ve kitapları, ekonomi ve siyaset alanında önemli katkılar sağlamıştır. Birlikte çalıştığı James A. Robinson ile yazdığı kitaplar, uluslararası alanda büyük ilgi görmüş ve takdir toplamıştır.

Ayrıca Acemoğlu, akademik hayatı boyunca birçok ödül ve unvanla ödüllendirilmiştir. Yaptığı araştırmalarla dünya çapında tanınan bir isim haline gelmiş ve akademik camiada önemli bir yere sahiptir.

Acemoğlu’nun akademik kariyeri ve kişisel hayatı, onun oyun ve optimizasyon teorisi alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekmektedir. Asuman Özdağlar ile evli olan Acemoğlu’nun, Arda ve Aras adında iki oğlu bulunmaktadır.

Related Posts

Milli Savunma Bakanlığı: Yunan Sahil Güvenliği düzensiz göçmenleri Ege’ye bıraktı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait İHA’ların görüntülediği olayda, Yunan Sahil Güvenlik botunun düzensiz göçmenleri Sisam Adası açıklarında lastik bota bindirerek Türk kara sularına bıraktığı tespit edildi

IŞİD’in kuryeleri böyle yakalandı

İstanbul’da terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Örgüt adına finansal transferlerde “kurye” olarak faaliyet yürüttüğüne ilişkin kuvvetli şüphe bulunan, bunlarla finansal ilişki içerisinde olan zanlıların kimliklerini belirledi.

CHP’li belediye başkanı ifşa etti: İşte su kesintisinin sebebi!

Balıkesir’in Erdek ilçesinde günlerdir devam eden su kesintileri vatandaşları isyan ettirirken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Bahçeli istedi, ‘Terörsüz Türkiye’ şarkısı bestelendi: İşte sözleri…

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sanatçı Ali Kınık’tan istediği “Terörsüz Türkiye” temalı, “Kardeşlik” şarkısı çıktı.

Özgür Özel’in duyurması bekleniyor: İki vekil CHP’ye geçiyor

27 Haziran’da DEVA Partisi’nden istifa eden İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ile Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, CHP’ye katılıyor. Gazeteci Hilal Köylü, bu geçişin Çarşamba günü Bakırköy mitinginde CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından duyurulmasının beklendiğini aktardı.

Geyve’deki Orman Yangını 4 Köyü Tehdit Etti

Sakarya’nın Geyve ilçesindeki yangın Bilecik’e sıçradı, 4 köy tahliye edildi, çalışmalar sürüyor.