Azerbaycan, İran’ı uyardı: ‘Karalama kampanyalarını durdurun’

Azerbaycan, İran’a Karşı Yürütülen Karalama Kampanyasına Tepki Gösterdi

Azerbaycan, İran hükümetine yakın medya kuruluşlarında Azerbaycan’a ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e karşı yürütülen “karalama kampanyası” nedeniyle İran’ın Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Seyit Cafer Meryan’ı Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bu durumun Bakü’nün kabul edilemez bulduğu bir mesele olduğu belirtildi.

Meryan’a, İran medyasında Azerbaycan karşıtı söylemlerin yanı sıra, İran lideri Ali Hamaney’in Erdebil Temsilcisi Hasan Ameli’nin Azerbaycan’a yönelik hakaret içeren ifadelerinin ardından, Ameli’ye destek kampanyası başlatılmasının rahatsızlık yarattığı aktarıldı.

AZERBAYCAN’IN ‘SABRI TÜKENİYOR’

Kazvin imamı ve diğer bazı din adamlarının Azerbaycan karşıtı faaliyetleri de karalama kampanyasının bir parçası olarak değerlendirildi.

Bakü, bu tür adımların iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verme amacı taşıdığını ve önlenmesi gerektiğini vurguladı.

İran tarafının bu tür faaliyetlere göz yummasının, Azerbaycan’ın sabrını zorladığı ve ilişkileri daha da gerginleştirdiği ifade edildi.

Meryan, gelişmelerden üzüntü duyduğunu belirterek, Azerbaycan’ın itirazlarını İran’ın yetkili makamlarına ileteceğini söyledi.

Azerbaycan, bu tür girişimlerin komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini bir kez daha vurguladı.

Related Posts

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

Rusya’ya karşı Batı cephesinde birlik sinyali

Trump yönetiminin göreve başlamasının ardından Rusya karşıtı cephede ayrı düşen ABD ve AB tekrar aynı noktaya dönme sinyalleri veriyor. Rusya’nın “oyalama taktiğinden bıktığı” belirtilen Trump’ın Moskova’ya karşı sert yaptırımlara yeşil ışık yakması gündemde.

Taksici esnafı karıştı: Adaylığını açıklayan Dalcı, Eyüp Aksu’ya tepki gösterdi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan İsmet Dalcı, mevcut başkan Eyüp Aksu’yu sert sözlerle eleştirdi. Dalcı, Aksu’yu kötü yönetim değil, “ihanet” ile suçladı.

Lütfü Savaş’ın avukatı: CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Lütfü Savaş’ın avukatı CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ‘gayrımeşru genel başkan’ derken yönetimin de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesini istedi. Savaş’ın avukatı kayyum taleplerinin de olmadığını belirtti.

Simonyan: Paşinyan iktidarı kaybetme korkusuyla aklını yitirmiş durumda

Rossiya Segodnya Uluslararası Medya Grubu ve RT televizyon kanalının Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın artık iktidarı kaybetme korkusundan delirmiş durumda olduğunu söyledi.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.