MESAM: Ferdi Tayfur şarkılarını okumak isteyenler, kanuni varislerinden izin almak zorunda

MESAM Başkanı Recep Ergül, Ferdi Tayfur’un Şarkıları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül, Ferdi Tayfur’un vefatının ardından şarkılarının izinsiz kullanılıp kullanılmayacağı yönündeki tartışmalar üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Ferdi Tayfur’un yıllar önce bir röportajında MESAM’a başvurmadan izinsiz şekilde şarkılarının okunabileceğine dair çıkan söylentilere işaret eden Ergül, sanatçının MESAM’a böyle bir talepte bulunmadığını belirtti.

MESAM’ın resmi YouTube kanalından konuyla ilgili bir video yayınlayan Ergül, “Ferdi Tayfur’un açıklamalarına rağmen MESAM’a böyle bir resmi başvurusu bulunmamaktadır. Bu sebeple Ferdi Tayfur’un şarkılarını seslendirmek isteyenler, kanuni varislerinden izin almak zorundalar. Aksi takdirde yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.” şeklinde konuştu.

Ergül, Ferdi Tayfur’un cenaze namazında yaşanan olumsuz olaylara da temas ederek, “Ünlü ve varlıklı kişilerin cenaze törenlerinde yaşanan saygısız davranışlarla ilgili endişe verici durumlar meydana geliyor. Kişisel çıkarlar uğruna yapılan bu tatsız eylemleri kınıyoruz.” dedi.

Ergül ayrıca Tayfur’un haklarına saygı duymayanlara karşı sert bir tavır alarak, sanatçının ailesiyle dayanışma içinde olduklarını dile getirdi. (AA)


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

18 Mart’ta ÖSYM tarafından açıklanan MSÜ sınav sonuçlarının ardından, adaylar aldıkları puanlara göre MSÜ tercihlerini tamamladı. Peki, MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı YKS ne zaman?

YKS sınav giriş belgesi için gözler osym.gov.tr adresine çevrildi. Türkiye’nin en geniş kapsamlı merkezi sınavlarından olan üniversite sınavı AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç farklı oturumda düzenlenecek. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı YKS ne zaman?

2025 DUS sonuçları açıklandı mı? Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na giren adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, 2025 DUS sonuçları açıklandı mı? Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Pert araç alım satım yapanları üzecek gelişme! Yeni düzenleme ile çıtır hasarlı tabiri ortadan kalkıyor

Sigorta şirketinden kazalı pert arabaları alıp tamir ettirerek piyasaya sunan pek çok kişiyi üzecek gelişme, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile gündeme geldi. Sigorta şirketi tarafından perte çıkartılan ancak çok fazla hasarı bulunmayan ve piyasada ‘Çıtır hasarlı’ olarak tabir edilen pert araçlar, yeni dönemde ihale edilemeyecek. İşte, konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın yapmış olduğu açıklamalardan detaylar

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

23 Nisan’da belediyeler tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin millete ait olduğunu simgeleyen bu özel gün, resmi tatil olarak kutlanıyor. Peki, 23 Nisan’da belediyeler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir