Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Türkiye’ye giriş yapan bir TIR’da gerçekleştirilen risk analizi ve x-ray taraması sonucu şüpheli bulgulara rastlandı. Yapılan detaylı aramada, 1 milyon 440 bin sigara kağıdı ile birlikte uyuşturucu maddeler bulundu.
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir TIR’ı risk analizleri sonrasında x-ray taramasına tabi tutarak şüpheli yoğunluk tespit etti. Bu bulgular üzerine TIR, detaylı bir inceleme için hangara alındı.
Yapılan aramada, eğitimli köpek “Bodri” ile birlikte yasal yükün arasına gizlenmiş birçok koli ve iki valiz bulundu. Bu kolilerde ve valizlerde, gümrüğe beyan edilmeyen, faturasız ve belgesiz 1 milyon 440 bin sigara kağıdı ile birlikte 20 adet pil, 10 bin 5 atomizer, 4 bin 34 elektronik sigara, 2 bin 690 elektronik sigara kartuşu, 20 adet gözlük, 212 bin 541 ilaç ve 3 bin elektronik sigara podu ele geçirildi. Ayrıca, 28 paket halinde toplam 32 kilo 480 gram esrar bulundu.
Olayla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı ve soruşturma devam ediyor.