Zelenski’nin NATO’dan beklentisi belli oldu

Ukrayna Başkanı Zelenski, Almanya’da Müttefiklerine Hava Savunmasını Güçlendirme Çağrısında Bulunacak

Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenski, bu hafta Almanya’da yapılacak uluslararası toplantıda müttefiklerine hava savunmasının güçlendirilmesi çağrısında bulunacağını açıkladı. Perşembe günü Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’nde gerçekleştirilecek NATO toplantısına onlarca müttefik ülkenin katılacağını belirten Zelenski, “Müttefik ülkeler, yalnızca füzelere karşı değil, aynı zamanda İHA’lara ve Rus hava kuvvetlerine karşı savunma kapasitemizi artırmaya yardımcı olabilirler,” şeklinde konuştu.

Zelenski, toplantı sırasında diğer ülkelerle bu konuyu görüşeceğini ve ikna etmeye devam edeceklerini belirterek, Cumartesi günü yayınladığı video mesajında “Görevimiz değişmedi: hava savunmamızı güçlendirmeliyiz,” dedi.

ABD Savunma Bakanı Toplantıya Katılacak

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin’ın da toplantıya katılacağını belirten Zelenski, Başkan Biden’ın ekim ayında planlanan ancak Milton Kasırgası nedeniyle ertelenen zirveye katılmayı planladığını vurguladı.

Biden yönetimi, Trump’ın göreve başlamadan önce Ukrayna’ya askeri yardım gönderme çabalarına devam ediyor. Trump ise seçim kampanyası sırasında savaşı bir gün içinde sona erdirebileceğini iddia etmişti. Bu durum, ABD’nin Ukrayna’nın en büyük askeri destekçisi olmaya devam edip etmeyeceği konusunda şüpheler doğurdu. Zelenski ise geçen hafta Trump’ın öngörülemez olduğunu ve bu durumun Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik politikasında belirleyici olabileceğini belirtti.

Related Posts

Kritik ABD-Suriye teması: Listeler gözden geçirilecek

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani ile telefonda görüşerek terör örgütü listelerini gözden geçirmeye yönelik adımları konuştu.

İsrail’den yardım bekleyen Gazzelilere saldırı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde insani yardım almak için bekleyen Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti.

Böbrek nakli sonrası parazit şoku: İki hasta kurtçukla doldu

ABD’de iki erkek hasta, aynı bağışçıdan aldıkları böbrek nakilleri sonrası parazit kurtçuklarla dolu bir vücutla mücadele etmek zorunda kaldı. New England Journal of Medicine’de yayımlanan vakaya göre, organların geldiği bağışçının Karayipler’de yaşamış olması bu nadir ve tehlikeli enfeksiyonun kaynağı olarak belirlendi.

Hatay’daki yangın kontrol altına alındı

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 30 Haziran’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İran, UEAK’la işbirliğini resmen kesti

İran, UAEK ile iş birliğini askıya alan yasayı resmen yürürlüğe koydu. Yeni düzenleme, nükleer denetimlerin artık Tahran’ın güvenlik kurulunun onayına bağlı olacağını öngörüyor. Tahran yönetimi, ajansı Batı yanlısı olmakla suçladı ve İsrail saldırılarına zemin hazırlamakla itham etti.

Aslanoğlu’ndan mesaj: CHP İzmir’de bölünmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltında bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşi Duygu Aslanoğlu ile mesaj yolladı. Eşinin durumunun iyi olduğunu aktaran Duygu Aslanoğlu, “’İzmir’de CHP bölünmeyecek, bunu ben sağlayacağım’ diyor” dedi.